≫ 

Zaboravljena pesma Džordža Majkla koja govori o socijalnoj nepravdi i za koju je odbio da snimi spot

Hit "Praying for Time" neki porede i sa vanvremenskom numerom Džona Lenona "Imagine"

  • 0
Džordž Majkl Džordž Majkl Foto: Tanjug/AP

Slavni pevač Džordž Majkl (1963-2016) je imao bogatu karijeru tokom koje je izbacio pregršt hitova. Jedan od njih je i pomalo zaboravljena pesma "Praying for Time", koja se našla na njegovom albumu "Listen Without Prejudice Vol. 1".

U ovoj pesmi, koja je ugledala svetlost dana 1990. godine, Džordž Majkl se osvrće na ljude koje je pogodila socijalna nepravda i koje se bore sa siromaštvom.

- Nijedan događaj nije inspirisao pesmu. To je moj način da pokušam da shvatim zašto je ljudima toliko teško da budu dobri jedni prema drugima.... Naučeni smo da morate da zgrabite ono što možete pre nego što nestane. Gotovo kao da nema vremena za saosećanje - rekao je Džordž Majkl u intervjuu za "The New York Times" pre 30 godina.

Pesma "Praying for Time" sadrži jake reči, a mnogi koji su poslušali ovu numeru navode da je nešto što nam je potrebno  i u sadašnjim vremenima. Hit "Praying for Time" inače neki porede i sa vanvremenskom numerom Džona Lenona "Imagine". S pravom, budući da i jedna i druga pesma imaju i suštinu i jačinu.

"Ova pesma je tako relevantna i danas. Verovatno najbolja pesma ikada napisana", neki su od komentara na hit "Praying for Time".

Ono što je zanimljivo jeste da je Džordž Majkl odbio da snimi spot za ovu pesmu, tako da je ekranizovana rečima iz numere.

"Praying for Time" je odlično prošla na top listama, a u pojedinim zemljama bila je na prvom mestu.

Poslušajte pesmu "Praying for Time" Džordža Majkla:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA