Pesmi iz sedamdesetih skočila slušanost 4900 odsto zbog serije "The Last of Us"

"Znao sam da nam treba pesma koja se dotiče čežnje, boli, večne neuzvraćene ljubavi.", rekao je ekskluzivni producent i reditelj Kreg Mejzin

Foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Serija "The Last of Us", koja se emituje na platformi HBO, koja je postala pravi hit, uspela je da povrati staru slavu pesmi iz 1970. "Long Long Time", numera Linde Ronstadt, napravila je veliki skok, a slušanost joj je porasla čak 4900 odsto na streaming platformi Spotify.

Pesma se u seriji čuje u scenama sa Bilom (Nik Oferman), Frenkom (Marej Bartlet), kao u i kasnijim kadrovima sa Džoelom (Pedro Paskal) i Eli (Bela Ramzi), navodi Variety.

Pesma "Long Long Time" se nalazi na albumu Linde Ronstadt "Silk Purse", a kao singl je na listi Billboard Hot 100 provela 12 nedelja.

"Znao sam da nam treba pesma koja se dotiče čežnje, boli, večne neuzvraćene ljubavi. Nikako nisam mogao naći pravu pesmu. Pokušavao sam i pokušavao i onda sam poslao poruku svom prijatelju Setu Rudetskiju, eruditu i voditelju na Sirius XMu na Brodveju. Rekao sam mu "evo šta mi je sve potrebno" i za dve sekunde je stigao odgovor: "Linda Ronstadt, "Long, Long Time"." Pomislio sam: 'To je to, to je to'", rekao je ekskluzivni producent i reditelj Kreg Mejzin, prenosi Index.hr.

(Telegraf.rs)