Svetska diva Aida Garifulina doputovala u Beograd: Pogledajte prve fotografije sa aerodroma

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona će nastupiti 8. septembra na događaju "Opera na vodi"

Foto: Nikola Tomić

Vrlo brzo, tačnija u petak, 8. septembra, počinje peto izdanje događaja "Opere na vodi". Jedna od glavnih zvezda ovog događaja biće i Aida Garifulina, koja igrati lik Mimi u operi "Boemi" Đakoma Pučinija. Svetska diva doputovala je danas posle 17 časova u Beograd.

Bila je odlično raspoložena, smeh nije skidala sa lica.

Aidu je dočekala njena asistenkinja, a potom su svi krenuli u pravcu hotela gde će odsedati.

Podsetimo, Garifulina je o ulozi Mimi govorila i u intervjuu za Telegraf.rs.

"Znate, pevala sam obe uloge u ovoj operi. Musetu u prošlosti, a onda Mimi. Čak i danas ponekad, zavisi od operske kuće i produkcije - prihvatam da pevam Musetu, pošto istinski volim ovu ulogu i imala sam puno uspeha s tom ulogom, pogotovo u Državnoj operi u Beču i u Rojal Opera Hausu, Kovent Gardenu u Londonu. Ali sada pevam Mimi, to je tako velika sreća i zadovoljstvo. Da pokažem kompletno drugačiji lik od Musete. Muzika u celoj operi je tako duboka, sve harmonije koje idu duboko u tvoju dušu, niko ne može da bude indiferentan prema ovoj operi. Pošto je istinsko remek-delo, koje je Pučini napravio. Svaki lik ima svoj lajtmotiv koji ga prati kroz operu. Ali je takođe ljubavna priča. Priča o stasti i tugi, pravo prijateljstvo i gubitak. Uvek plačem na kraju, kada čujem poslednje akorde u orkestru, oni mi "slome srce"", izjavila je Aida Garifulina za naš portal.

Pored svetske dive, nastupiće još i naš bariton Željko Lučić, te sopran Paula Iancic i tenor Mateo Roma. Svi oni biće u pratnji hora, solista i baleta Nacionalne opere iz Temišvara. Dirigent ovog specijalnog izvođenja biće maestro Dejan Savić.

Drugog dana "Opere na vodi, u subotu, 9. septembra, očekuje nas jedinstveni koncert filmske muzike. Numere iz najpopularnijih blokbastera kao što su filmski serijal o Džejmsu Bondu, "Ratovi zvezda", "Igra prestola", "Pink Panter", "Gospodar prstenov"a i brojnih drugih izvešće Simfonijski orkestar i Hor RTS-a, pod dirigentskom palicom maestra Srboljuba Dinića.

(Telegraf.rs)