10 godina od smrti Petra Kralja: Milica Kralj ga se prisetila emotivnom objavom

- Petar Kralj otišao je na današnji dan pre deset godina. I (moj) svet se nepovratno promenio - napisala je Milica Kralj

Printskrin: Youtube/RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

Prošlo je 10 godina od smrti čuvenog glumca Petra Kralja (1941-2011), a tim povodom na Tviteru se oglasila njegova ćerka Milica Kralj. Rediteljka se u emotivnoj objavi prisetila svog oca.

- Petar Kralj otišao je na današnji dan pre deset godina. I (moj) svet se nepovratno promenio - napisala je Milica Kralj i objavila snimak gde možemo da vidimo kakav sjajan glumac je bio Petar Kralj.

Petar Kralj se rodio 4. aprila 1941. godine u Zagrebu, kao sin jedinac oca Đorđa, profesora istorije u gimnaziji, poreklom sa Banije i majke Stanislave, devojački Kocan, profesorke geografije.

Početkom Drugog svetskog rata porodica se seli, prvo u Rumu, a potom u Sremsku Mitrovicu gde provodi detinjstvo. Gimnaziju je završio u Novom Sadu 1960. godine. Diplomirao je na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu.

Bio je član Ateljea 212 od 1968. do 1979. godine, kada je prešao u slobodne umetnike. Najviše je igrao u Ateljeu 212 i Narodnom pozorištu. Mala scena Ateljea 212 danas se, njemu u čast, zove "Scena Petar Kralj".

Petar Kralj kao Nikola Pašić Printskrin: RTS

Bio je oženjen bivšom balerinom Sonjom Divac, a u prvom braku sa glumicom Ljiljanom Gazdić mu se 1973. godine rodila kćerka Milica, danas uspešna rediteljka.

Petar Kralj je bio sjajan glumac i igrao je u mnogim poznatim ostvarenjima, kako filmskim, serijskim, tako i pozorišnim. Gledali smo ga u "Boljem životu", "Srećnim ljudima", "Diplomcima", "Kraj Dinastije Obrenović", "Otvorena vrata", "Metla bez drške"....

Podsetimo se jednog od intervjua Petra Kralja:

(Telegraf.rs)