Luksuzan hotel na Maldivima jeftiniji nego odmor u Aranđelovcu, kako je ovo moguće?

Iako nisu svi troškovi uzeti u obzir, i dalje nas intrigira ova činjenica

Foto: Pixabay

Jedan korisnik na Tviteru pitao se kako je moguće da odmor na Maldivima može da nas košta manje od boravka u Aranđelovcu?

Prema cenama koje je upoređivao ispostavilo se da je smeštaj na luksuznim destinacijama u svetu kao što su Maldivi, Karibi ili Bali umnogome povoljniji od hotela sa pet zvezdica po Srbiji.

Na primer, hotel sa 4 zvezdice na Maldivima, za 2 osobe za 5 noćenja iznosi 419 evra, dok je cena za isti broj noći i osoba u hotelu s pet zvezdica u Aranđelovcu 750 evra.

Dalje, tokom upoređivanja odmora na Karibima ili Kopaoniku, odnos cena je ispao sledeći:

Boravak u hotelu sa 4 zvezdice na Karibima košta 195 evra, dok je odmor u hotelu sa pet zvezdica na Kopaoniku čak 700 evra.

Hotel na Baliju bi za dve osobe za pet noći koštao 278 evra, dok je odmor na Zlatiboru u hotelu sa pet zvezdica čak 750 evra.

Ipak, ovde se možda zaboravlja cena karte koja bi vas dosta koštala da stignete do ovih egzotičnih destinacija, zatim takse i transferi.

Kada je reč o navedenim hotelima u Srbiji koji su služili za komparaciju, ne treba zaboraviti da su u pitanju luksuzni SPA hoteli sa pet zvezdica i važe za najluksuznije na tim lokacijama.

Ipak, ne prestaje da intrigira činjenica da je smeštaj na ovim egzotičnim destinacijama ovoliko jeftiniji od smeštaja u Srbiji.

(Telegraf.rs/B.K.)