Mama izbačena sa leta jer je njen sin odbio da stavi masku za lice: "Bilo je veoma traumatično"

Iako je bila uporna, njen dvogodišnji sin uporno je odbijao masku za lice

Foto: Printskrin Instagram/rachelstarrdavis

Amerikanka Rejčel Star Dejvis je prošlog meseca putovala kući u Nju Hempšir, a na aerodromu je doživela krajnje traumatično iskustvo.

Samohrana majka Rejčel Star Dejvis (34) nosila je torbe dok se ukrcavala u avion American Airlines kompanije, zajedno sa svojim sinom koga je smestila u maramu za nošenje bebe.

- Nisam za njega imala masku pri ruci, pa sam pokušala da je izvadim iz jedne torbe - kazala je Rejčel.

Međutim u tom trenutku prišla joj je stjuardesa koja je, kako kaže, bila „agresivna“ i odmah je pozvala nadzornika.

- Rekla bih da je prošlo oko 10 minuta pre nego što je nadzornik došao, a zatim još od 10 do 15 (minuta) tokom kojih sam pokušavala da nateram sina da stavi masku. Histerično sam plakala i tresla sam se dok sam držala zaštitnu masku - priseća se Dejvisova događaja.

Foto: Pixabay

Frustrirana majka je saopštila da je njeno dete sve vreme vrištalo i odgurivalo masku, što nije sasvim iznenađujuće. Mlađa deca prilično često odbacuju masku (posebno deca starosti dve godine, i mlađa) ili se teško navikavaju na nošenje.

Rejčelin sin je u junu mesecu napunio 2 godine, a i sama je rekla da nije bilo potrebe da nosi maske jer dečak nije izlazio u javnosti, osim što je povremeno odlazio na pijacu.

Rejčel se suočila sa mnogim kritikama otkako je podelila svoju priču na Instagramu.

 

- Nošenje maski je obavezna mera. Ne krivite avio-kompaniju samo zato što nemate autoritet i niste mogli svom sinu da naredite da nosi masku - napisao je jedan korisnik Instagrama.

- Žao mi je, ali stjuardese samo rade svoj posao. Letenje tokom pandemije ne bi trebalo da se obavlja ukoliko to nije apsolutno neophodno - dodao je drugi.

Dejvisova je na kraju promenila let, na kome niko nije primoravao njenog sina da nosi masku.

- Neću ponovo dovesti svog sina u tu situaciju. To je za njega bilo veoma traumatično iskustvo. Osećala sam užasnu krivicu - ispričala je žena.

(Telegraf.rs)