Organizatori najavili: Beogradski maraton će poslati lepu sliku u svet! (FOTO)

U Gradskoj skupštini održana je poslednja najava za 27. Beogradski maraton koji će biti održan u nedelju

U nedelju 27. aprila nas očekuje 27. Beogradski Maraton. Tim povodom je u Gradskoj skupštini održana i poslednje konferencija za novinare na kojoj su prisustvovali gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, Državni sekretar u ministarstvu sporta Predrag Peruničić, promoter Beogradskog maratona Kevin Jang, prošlogodišnja pobednica Olivera Jevtić i predsednik Beogradskog maratona Aleksandar Saša Ðorđević.

Prvi se prisutnima obratio gradonačelnik Beograda Siniša Mali  koji je pozvao Beograđane da zajedno s njim učestvuju na ovoj manifestaciji:

- Beogradski maraton je sjajna prilika da potvrdimo da je Beograd bio i ostao sportska metropola. Najavljeno je rekordno učešće od preko 20.000 trkača iz 50 zemalja sveta. Pozvao bih zato Beograđane da zajedno sa mnom istrče Trku zadovoljstva od pet kilometara i da pošaljemo lepu sliku u svet - rekao je Mali na završnoj konferenciji za novinare u Gradskoj skupštini.

Državni sekretar u ministarstvu sporta Predrag Peruničić istakao je da sportske manifestacije sa takvom tradicijom kao što je Beogradski maraton treba negovati s velikom pažnjom.

- Pozvao bih roditelje da dovedu decu na maraton, kako bi sport još jednom pobedio. Sve lepe tradicije treba negovati - poručio je Peruničić.

Promoter Beogradskog maratona Kevin Jang rekao je da je na javnom času atletike kojeg je juče održao na Košutnjaku video vekiki broj talentovane dece.

- Najvažnije je da čuvate atletske bisere jer će od njih sigurno jednog dana postati veliki sportisti - rekao je Jang, koji je dao i specijalni intervju za naš portal.

Prošlogodišnja pobednica Beogradskog maratona Olivera Jevtić koja će sutra startovati u trci na 21,1 kilometar, podsetila je da je "do ovog maratona pretrčala oko 250.000 kilometara".

- Beogradskji maraton je za mene više od takmičenja. Zajedno smo prebrodili mnoge teške trenutke, sankcije, bombardovanje i time još više očvrsnuli - rekla je rekorderka Srbije u maratonu i vicešampionka Evrope iz Geteborga 2006.

Jevtićeva je naglasila da će joj kruna sezone ove godine biti učešće na prvenstvu Evrope u Cirihu.

Predsednik Beogradskog maratona Aleksandar Saša Ðorđević istakao je da je ponosan na najveću sportsku manifestaciju glavnog grada.

- Svake godine Beograd zahvaljujući ovoj trci šalje u svet sve lepšu sliku - rekao je Ðorđević.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović zahvalio se Gradu Beogradu, ministarstvu sporta i kompanijama koje podržavaju Beogradski maraton.

- Velika zahvalnost svima koji su omogućili da se ova najbrojnija sportska manifestacija ponovo organizuje na jedan sjajan način - rekao je Jevrosimović

Titulu na Beogradskom maratonu brani Kenijac Edvin Kiplagat Kiptun, a trka startuje sutra u 10 časova u Ulici kralja Aleksandra, s ciljem kod hotela "Moskva".

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)