LUČIĆ: Posle pregleda ću odlučiti da li ću igrati za reprezentaciju!

Srpskog košarkaša u ponedeljak očekuju pregledi posle kojih će znati kakva je situacija sa njegovom povredom, a zatim će se posavetovati sa selektorom Đorđevićem oko igranja za nacionalni tim

Vladimir Lučić se pojavio na oproštajnom meču Dušana Kecmana, ali nije mogao da nastupi zbog povrede koja je dovela u pitanje i njegovo učešće u akciji reprezentacije za ovo leto. Nekadašnji kapiten Partizana je za Telegraf rekao da će u ponedeljak ići na detaljne preglede posle kojih će njegova situacija biti mnogo jasnija.

- Još imam problema sa povredom koju sam zaradio prošlog leta, to me je dugo mučilo i ne prestaje. Sutra ću ići na dodatne kontrole i provere, pa ću videti kakva je situacija. Onda ću u razgovoru sa selektorom da odlučim šta i kako dalje.

Lučićeva želja za igrom u nacionalnom timu nije sporna.

- Uvek sam se odazivao i uvek ću se odazivati pozivu selektora. Dres moje zemlje, novi selektor, Svetsko prvenstvo, šta se više može poželeti - rekao je Lučić

Iza njega je prva sezona u Valensiji, koja je i jedna od najuspešnijih u istoriji kluba

- Osim te povrede, sve drugo u Valensiji je sjajno. Poslednja tri meseca odigrao sam u kontinuitetu, na nivou kakvom sam u tom momentu želeo. Timski, vrlo sam zadovoljan, osvojili smo Evrokup i plasirali se u polufinale domaćeg takmičenja, koje je jedno od najjačih u Evropi.

Posle pet sezona u Partizanu, bilo je neminovno da se evociraju neke uspomene od ranije.

- Taj period je bio fantastičan, ali je isto tako prirodno posle toga nastaviti dalje, krenuti nekim drugim putem. Bio sam godinu dana van Pionira, i zaista je bila čast igrati sa Kecmanom. Drago mi je što mu je upriličen ovakav oproštaj i što je bilo ovoliko ljudi koji su ga ispratili - rekao je as Valensije.

Za kraj, bivši kapiten crno-belih rekao je da redovno prati Partizan iz Španije i da se nada da će sledeće sezone stići da odgleda deo završne serije, u kojoj je siguran da će njegov bivši klub nastupiti.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/M. Pavlović)