SPEKTAKL U PIONIRU: Kecman na oproštaju pogodio sa pola terena! (FOTO)

Oko 6.000 gledalaca okupilo se na oproštajnoj utakmici Dušana Kecmana koji je pokazao da je i dalje u formi jer je ''zatrpavao'' protivnika trojkama

  • 11
Dušan Kecman se oprostio od aktivnog bavljenja sportom Foto: Telegraf

Nekadašnji košarkaš Partizana i legenda ovog kluba Dušan Kecman oprašta se od aktivnog igranja u dvorani Pionir, gde je i stekao najveće ime. Pred oko 6.000 gledalaca, čiji će prihod od prodaje ulaznica sav prihod od ulaznica biće uplaćen za renoviranje i opremanje obdaništa “Dečja radost” u Svilajncu, Kecman je odlučio da okači patike o klin u 36. godini.

Na meču pod nazivom ''Defile košarkaških velikana'' učešće su uzeli nekadašnji Kecmanovi saigrači, što iz Partizana što iz drugih evropskih klubova.  Aludirajući na stotinke postignute trojke u Zagrebu, koja je na neki način obeležila njegovu karijeru, Kecman je predvodio ekipu pod nazivom 006, do je nasuprot njih bio tim sa imenom 007.

Dugo Pionir nije bio poprište tako velikih košarkaških imena. Pored Kecmana na parketu su se našli i Dejan Milojević, Bo Mekejleb, Nikola Peković, Goran Ćakić, Novica Veličković, Vladimir Lučić, Vule Avdalović, Dragran Milosavljević, Petar Božić, Slavko Vraneš, Aleksandar Rašić, Nemanja Jaramaz, Luka Bogdanović, Bogdan Bogdanović, Uroš Tripković i Milenko Tepić koji su nosili crno-beli dres zajedno sa Dušanom, te Ognjen Aškrabić, Marko Kešelj, Branko Sinđelić, Žarko Čabarkapa, Miroslav Berić, Dragan Lukovski, Slaven Rimac, Krešimir Lončar, Milan Gurović, Vladimir Radmanović i Duško Savanović.

Zanimljivo, iako je uzeo učešće u ovom meču Milan Gurović do poluvremena nije ulazio na tereni, a prilikom predstavljanja dobio je zvižduke od Partizanovih navijača.

Tim pod nazivom 006 predvodili su Duško Vujošević i Marina Maljković, dok je Miroslav Muta Nikolić, zajedno sa teško povređenom košarkašicom Natašom Kovačević, predvodio ekipu 007.

- Želim svima da se zahvalim na ovoj divnoj večeri. Hvala vama publiko, mojim divnim gostima i saigračima, trenerima...  Ovo je trenutak koji ću zauvek pamtiti - istakao je Kecman, dok su njegovi saigrači bili složni u izjavama da im je glavna asocijacija za Kecmana ona trojka u Zagrebu.

 

- Trojka u Zagrebu i uopšte šta se dešavalo dok sam bio igrač Partizana - rekao je Slavko Vraneš.

- Bilo je mnogo predivnih momenata, ona pobeda iz Zagreba je najvažnija, sa Kecmanom je stvarno bilo zadovoljstvo igrati. Drago mi je što sam ovde video mnogo poznatih ljudi koji nisu u Beogradu. Mislim da ima mesta za Kecmana i u stručnom štabu Partizana, siguran sam da će nam se putevi ponovo ukrstiti - rekao je Pera Božić.

Nešto slično kao u Zagrebu Kecman je ponovio i na isteku prvog poluvremena današnjeg meča kada je skoro sa pola terena, uz zvuk sirene, pogodio koš.

Iako nebitan, rezultat je na kraju glasio 108:89 za Kecmanovu ekipu, a već nakon poslednjeg sudijskog zvižduka Pionirom se orilo ''Dušan Kecman''.

- Hvala za prelepi ambijent i podršku. Hvala trenerima i saigračima koji su ulepšali ovaj trenutak koji ću pamtiti do kraja života i hvala svima što ste svojim prisustvom pomogli da se mališani iz Svilajnca što pre vrate u svoje radionice. Verujem da će među njima biti šampiona koji će igrati ovde u Pioniru - kroz suze je rekao Kecman, a potom nastavio da peva sa Grobarima.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule 006

    29. jun 2014 | 18:45

    Svi velikasi na jednom mestu!! Hvala Dule za sve, volimo tee!!

  • Partizanovac

    29. jun 2014 | 21:51

    Utakmica je bila humanitarnog karaktera i mislim da su navijaci mogli makar jedno vece da zaborave na neodobravanje i podrze i Milana. Ipak je godinu dana igrao i za Partizan, i veliko je ime srpske kosarke.

  • Atom

    29. jun 2014 | 18:33

    Dusane legendo !!!! Hvala za sve !!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA