Posle Piksijevih optužbi, Džajić pod istragom?

Kako navodi "Informer", formiran je "predmet Džajić" i dat je nalog policiji da sasluša Stojkovića i prikupi sva potrebna obaveštenja o tom slučaju. Ukoliko bude procenjeno da Piksijeve optužbe imaju "težinu", moguće je pokretanje istrage

Više tužilaštvo u Beogradu, odlučilo je da reaguje povodom optužbi koje je Dragan Stojković izneo na račun Dragana Džajića o malverzacijama prilikom transferia fudbalera Crvene zvezde.

Kako navodi "Informer", formiran je "predmet Džajić" i dat je nalog policiji da sasluša Stojkovića i prikupi sva potrebna obaveštenja o tom slučaju. Ukoliko bude procenjeno da Piksijeve optužbe imaju "težinu", moguće je pokretanje istrage.

To je potvrdio i bivši zamenik okružnog tužioca, Aleksandar Marković, koji kaže da se može ući u predkrivični postupak radi provere javnih optužbi.

- Tužilaštvo i policija, mogu da pozovu Stojkovića i ispitaju ga kojim dokazima rapolaže. U slučaju da ima potvrdu za svoje tvrdnje, donosi se odluka o saslušanju svih pomenutih aktera i prikupljanja drugih izvora i dokaza. Bez toga ne možemo ništa unapred da kažemo - rekao je Marković.

Dragan Džajić već dva dana nije odgovarao na pozive naših kolega iz "Informera", jer se navodno nalazi u Crnoj Gori i oseća se veoma uznemireno zbog optužbi Stojkovića. Sa druge strane, Stojković je rekao da se uopšte ne plaši eventualne istrage.

- Spreman sam da o svemu govorim pred sudom i tužiocem ukoliko me pozovu. Dokazi su im ti da je čovek pravio ugovore 50-50, koji su bili štetni po klub. Sve što sam rekao, uradio sam da bih zaštitio sebe od optužbi da sam opljačkao klub i pokrao milione. To nije istina, a Dragan Džajić je lagao o činjenicama. Ispričaću istinu o svemu što znam o njegovom dogovoru sa Milanom Ćalasanom - rekao je Stojković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Informer)