PIKSI OPTUŽUJE: Džajić je pokrao Zvezdu!

Nakon što je priznao da je kršio zakon zbog Zvezde, ali da nije uzimao novac iz nje, sada se usredsredio na donedavnog predsednika i direktno ga optužio da je uzeo novac od prodaje Nikole Žigića u Rasing 2006. godine.

  • 36

Nekadašnji fudbaler i predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković Piksi optužio je direktno svog prethodnika na poziciji prvog čoveka crveno-belih i klupsku legendu Dragana Džajića da je pokrao taj klub.

U drugom delu svog intervjua za Informer, nakon što je priznao u prvom delu da je kršio zakon zbog Zvezde, ali da nije uzimao novac iz nje, sada se usredsredio na donedavnog predsednika i direktno ga optužio da je uzeo novac od prodaje Nikole Žigića u Rasing 2006. godine.

- Polovina novca od transfera Nikole Žigića bila je obećana njegovom menadžeru Milanu Ćalasanu, koji je je bio vlasnik 50% prava nad njim, jer je takav dogovor bio sklopio sa Džajićem pre mog dolaska u klub. Uopšte tu vrstu polovine vlasništva nad igračima uveo je baš Dragan Džajić - počeo je priču Stojković za Informer, a zatim upro prstom u treću Zvezdinu Zvezdu.

- Žigićev menadžer Ćalasan je bio u direktnom dogovoru sa Džajićem oko podele novca tj. oko podele polovine koja je pripadala menadžeru. Ja sam video SMS poruke koje je Džajić slao Ćalasanu i koje to potvđuju - nastavio je priču za Informer Piksi i objasnio kako je sve teklo oko tog transfera.

- Mi smo pristali da prodamo Žigića za 6 miliona Rasingu, sa time što je 300.000 evra otišlo njegovom matičnom klubu. Tako da je ostala suma od 5.700.000 evra koja je trebalo da bude isplaćena u četiri rate. Zvezda je bila dužna da od svake rate 50% isplati agenciji "Mundijal vas" koja je u vlasništvu Ćalasana.

- Imali smo kredite i ogromna zaduženja koja sam nasledio, pa smo uspeli da mu uplatimo samo deo od prve rate koja je iznosila 1.700.000 evra, ali od 850.000 koliko je trebalo da mu isplatimo dali smo mu samo nekih 500-550.000 - rekao je Stojković novinaru Informera.

Zaduženja koja su u tom trenutku zadesila crveno-bele iznosila su oko 11 miliona evra, a bivši njihov predsednik je objasnio kako je nastao takav dug, iako je Džajić izjavljivao da je u trenutku njegovog odlaska klub imao pozitivan saldo.

- Nama je kamen oko vrata bio kredit kod Meridijan banke od 7.o50.00o evra koji je Džajić uzeo mesec i po dana pre mog dolaska u klub u maju 2006. godine. Kamatna stopa bila je 17% što je bilo van pameti. Postojao je i kratkoročni kredit kod Komercijalne banke od milion evra sa sličnom kamatom - rekao je Piksi.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kobre

    17. jul 2014 | 01:21

    Zna se ko je i kako krao pare iz Zvezde! Dovoljno je samo videti gde se skoluju i žive lepe cerke velikana i sve je jasno. Sigurno je da ne konobarise po Monte Carlu da bi prezivela!?

  • Dr

    17. jul 2014 | 02:05

    Dzaja djubre,cuo sam iz proverenih izvora da je tacno,nisam mogao dw verujem...

  • Jagodinac

    17. jul 2014 | 01:34

    Sto bi rek'o Šojić:"Ja ne mogu da verujem sa ove moje uši,ove oči!"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA