Paunović: Ponosan sam na igrače!

Prevashodni cilj u mlađim selekcijama je stvaranje igrača za A nacionalni tim, a ovi igrači su na pravom putu da to i postanu, kaže selektor omladinske fudbalske selekcije

Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Srbije, Veljko Paunović nije razočaran nakon eliminacije od Portugala u polufinalu evropskog Prvenstva u Mađarskoj, posle izvođenja jedanaesteraca.

Mogli su naši omladinci da do pobede stignu u regularnom delu, ali su Portugalci potvrdili klasu. Portugalu je ovo prvi remi u deset odigranih utakmica, do sada je zabeležio svih devet pobeda.

-Prezadovoljan sam odnosom mojih igrača prema obavezama i načinu igre na celom Evropskom prvenstvu. Ovo je nešto najlepše što mi se desilo u fudbalu, a puno sam prošao u igračkoj karijeri.

- Momci su bili sjajni, zahvaljujem im se za sve što su uradili tokom celog ciklusa. Verujem da javnost u Srbiji može da bude ponosna na njihove igre.

- Nismo uspeli protiv odličnih Portugalaca. Utakmica je bila izjednačena, a oba tima su se smenjivala u posedu lopte. Nakon penal ruleta, smogli smo snage da čestitamo protivniku.-

Selektor „Orlića“ je istakao da je srpska selekcija sastavljena od tri generacije igrača (1995,1996,1997):

-Napravili smo mnogo, prvi put u istoriji Srbije smo se plasirali na svetsko Prvenstvo za igrače do 20 godina. Napravili smo model, koji treba slediti.

- Prevashodni cilj u mlađim selekcijama je stvaranje igrača za A nacionalni tim, a ovi igrači su na pravom putu da to i postanu. Imali smo veliku podršku direktora, ali i celog Fudbalskog saveza Srbije.- poručio je Paunović

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)