SRBIJA NIJE IMALA SREĆE: Omladinci posle penala ispali u polufinalu EP! (FOTO) (VIDEO)

U potpunoj reprizi prošlogodišnjeg polufinala ni sada nije bilo pobednika tokom igre i morali su ponovo da odlučuju penali, a ovog puta više sreće su imali Portugalci koji će u četvrtak igrati protiv Nemačke za naslov evropskog šampiona

  • 17

Šteta, šteta, šteta! Srpski omladinci neće biti u prilici da brane titulu šampiona Evrope! Oni su posle slabijeg izvođenja jedanaesteraca ispali u polufinalu od Portugalije 4:3, nakon što nije bilo golova u 120 minuta utakmice.

U potpunoj reprizi prošlogodišnjeg polufinala ni sada nije bilo pobednika tokom igre i morali su ponovo da odlučuju penali, a ovog puta više sreće su imali Portugalci koji će u četvrtak igrati protiv Nemačke za naslov evropskog šampiona.

Nisu imali sreće izabranici Veljka Paunovića koji su mogli da pobede još u regularnom delu meča, ali Fortuna nije bila na njihovoj strani.

Fudbal je ove večeri bio surov prema dvojici najiskusnijih u našem timu Mijatu Gaćinoviću i Sergeju Milinkoviću Saviću koji su imali prilike da postignu golove u regularnih 90 minuta, a sudbina je htela da baš oni budu tragičari, jer su njih dvojica promašili dva jedanaesterca u penal seriji.

Nisu dobro ušli u meč srpski omladinci. Olako su na startu prepustili sredinu terena protivniku koji je krenuo agresivno, ali bez rezultata. Od samog starta bilo je vidljivo da će ovo biti taktičko nadmudrivanje dva selektora.

Slika se malo promenila sredinom drugog poluvremena, ali ni to nije uticalo na kompletan utisak da Paunovićevi puleni ne igraju kao u prethodnim susretima. Napadači su bili dosta odsečeni i bez pravih lopti, ali sa druge strane svi prilazi Rajkovićevom golu su bili zatvoreni, pa tako ni Portugalci nisu dolazili u šansu da ga ugroze.

Gotovo da ništa osim jedne solidne polušanse Mijata Gaćinovića u 39. minutu nije bilo vredno pomena, ako se izuzme da smo u timu Portugalije primetili igrača sa brojem pet koji likom i frizurom podseća na svog proslavljenog zemljaka Kristijana Ronalda.

U drugih 45 minuta dosta drugačija je bila priča. Znatno su bolje zaigrali momci u beloj opremi, agresivnije i sa više želje, autakmica se otvorila. Žalićemo za pokušajem Milinkovića Savića kada je sa više od 40 metara pokušao da lobuje portugalskog golamana, ali je ovaj uspeo da se vrati i krajnjim naporom izbaci loptu u korner. Bila bi to golčina kakva se retko viđa!

Imali smo potom pet minuta pre isteka regularnog dela odličnu priliku preko Gaćinovića, ali prvotimac Vojvodine je u identičnoj akciji i situaciji kao u prošlogodišnjem polufinalu kada je postigao gol za izjednačenje, samo sada iz suprotnog ugla šutirao je pored gola.

Nakon toga usledili su produžeci, u kojima smo mora se priznati imali dosta sreće, naročito u drugih 15 minuta, kada su naši protivnici propustili tri odlične prilike. Ipak, golova nije bilo ni u dodatnom vremenu tako da se pristupilo izvođenju penala.

Pre godinu dana u Litvaniji, mi smo imali više sreće, a ovoga puta ona je pogledala naše protivnike. Mijat Gaćinović je promašio u prvoj seriji, ali je Rajković uspeo njegov promašaj da nadoknadi odbranom, međutim, onda je portugalski golman odbranio odlučujući udarac Sergeju Milinkoviću Saviću i naša prilika za odbranu titule je otišla u nepovrat.

SRBIJA - PORTUGALIJA 3:4 (0:0)

Srbija: Rajković, Stevanović, Jovanović, Babić, Antonov, Maksimović (od 66. Grujić), Zdjelar, Milinković Savić, Gaćinović, Gajić (od 78. Jokić), Mandić (od 113. Ristić).

Portugalija: Andre (od 93. Tijago), Rikišo, Nunješ, Duarte, Rafa, Podstavski, Ramos (od 106. Guzo), Lopez, Martins (od 89. Balde), Rodrigez, Silva.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran

    28. jul 2014 | 23:47

    Boze kako sam ponosan na vas,svaka cast momci.

  • eeeEEEEE

    28. jul 2014 | 23:47

    NEMA VEZE MOMCI STO STE IZGUBILI.VIDI SE DA IMATE ZNANJE ...SRECNO NA SVETSKOM PRVENSTVU

  • jauprolazu

    29. jul 2014 | 00:22

    Bravo za nase momke! Svaka im cast! Pokazali su zrelost kakvu ni A selekcija nema. Ispostovali su zahteve trenera u svakom segmentu i odigrali takticki neverovatno disciplinovano. Tako nesto nismo vidjali ranije u reprezentaciji i to je ono sto nedostaje, a rezultat ce doci sam po sebi. Mnogo je nedostajao Zivkovic sa tim zavrsnim pasom, a i da uveze srednji red i napad. Steta, da je bio tu dobili bi sigurno prepotentne portugalce. Ali glavni cilj je ostvaren- plasman na SP i to je ono sto ovoj generaciji treba da bude ponos. Paunovicu svaka cast, pokazao je autoritet i ozbiljnost kakve nemaju ni mnogo stariji treneri. Jos jednom bravo i svaka cast svima koji su ucestvovali u ovom takmicenju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA