RADONJIĆ: Hoćemo ABA i Top 16! Partizan je standardno dobar!

- Ako ne veruješ u čuda, ona se neće ni desiti - poručio je trener Crvene zvezde na predstavljanju tima za narednu sezonu

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da veruje da će njegov mladi tim biti spreman da ove sezone osvoji trofej Jadranske lige i izbori Top 16 fazu Evrolige.

- Moramo da nastavimo da radimo kako bi dostili zadovoljavajuću formu. Uveren sam da će ove sezone tim biti spreman da osvoji trofej Jadranske lige. Grupa u Evroligi je izuzetno teška, nadam se da će ovaj tim sa svim prednostima i manama koje ima, uz ambijent i podršku navijača koja nas je krasila prošle sezone, napraviti podvig i plasirati se u Top 16 fazu. Ako ne veruješ u čuda, ona se neće ni desiti - rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni.

On je naveo da će crveno-beli u sadašnjem sastavu početi sezonu, bez angažovanja pojačanja.

- Ovaj tim je mlađi i jeftiniji, ali siguran sam da će uz naporan rad biti spreman kada počne plej-of. Biće oscilacija zbog mladosti ekipe. Tim je drugačijih karakteristika i drugačije će se ponašati u odnosu na ekipu od prošle sezone - kazao je Radonjić.

Kada je u pitanju ABA liga, trener crveno-belih ne misli da su ekipe slabije nego prošle sezone, naprotiv.

- Olimpija, Budućnost, Cedevita, pa i Cibona uz sve probleme imaju dobre timove, Partizan je standardno dobar.

Crnogorski stručnjak istakao je da je tokom priprema ekipa imala dosta problema zbog obaveza igrača u reprezentacijima, ali i povreda.

- Radili smo koliko su nam dozvoljavale okolnosti i odigrali mali broj pripremnih mečeva, iako je ideja bila da u ovom periodu odigramo protiv što kvalitetnijih ekipa. Mečevi na turniru u Turskoj bili su iznad očekivanja, s obzirom na sve što se dešavalo tokom priprema. Moramo da nastavimo sa dobrim radom - zaključio je Radonjić.

Dodao je i da će ovom timu biti potrebno vreme za uigravanje i da očekuje da će na startu Evrolige protiv turskog Galatasaraja pokazati maksimum u tom trenutku.

Radonjić je naveo i da su Kaplanović, Gudurić i Čvorović dobro radili na pripremama, a da će klub do početka sezone odlučiti šta je najbolje za njih.

Kapiten Zvezde Luka Mitrović ocenio je da ekipa, uprkos mladosti, može da izdrži teret velikih očekivanja.

- Pripreme su protekle uz manje probleme, nismo bili kompletni. Igrači su se konstantno priključivali ekipi. Start sezone ne dočekujemo u top formi, ali na nama je da radom ubrzamo proces uigravanja. Sezona je puna izazova sa velikim očekivanjima. Verujem da će ovaj mladi tim izneti pritisak koji nosi crveno-beli dres.

Poslednji se pripremama Zvezde priključio reprezentativac Stefan Jović.

- Atmosfera u klubu je na visokom nivou. Raduje me što ću igrati pred punom Arenom. Drago mi je što ću biti u društvu saigrača iz reprezentacije. Očekivanja u Zvezdi su uvek velika i nadam se da ćemo ih ostvariti - poručio je Jović.

Košarkaši Zvezde ove sezone igraju D grupi sa Olimpijakosom, Valensijom, Laboralom, Galatasarajem i Neptunasom.

(Telegraf.rs/Tanjug)