ĐURIĆ: Osim Lazovića reprezentaciji su potrebna još trojica igrača Partizana!

Predsednik FK Partizan pričao je za "Mocartsport" o dosadašnjem delu sezone crno -belih

Prvi čovek Partizana, Dragan Đurić, istakao je da je zadovoljan početkom sezone svojih pulena istakavši da je jedino ljut zbog poraza od Asterasa u Ligi Evrope.

On je u razgovoru za "Mocartsport" istakao da ne želi da stavlja pritisak igračima u Evropi, jer je fokus na domaćem prvenstvu.

Đurić je takođe poručio da mu je drago što se Danko Lazović vratio u nacionalni tim, istakavši da bi poziv trebalo da dobiju i Petar Škuletić, Milan Lukač i Miroslav Vuličević.

- Čestitam momcima na načinu koji predstavljaju klub. Skoro da nema na čemu da im se zameri osim...

- Jedino sam ljut zbog poraza od Asterasa. Grci nisu nikakva ekipa, pričalo se o njima kao o ko zna kakvoj legiji stranaca, a ja vam kažem da je to prosečan tim i da ćemo u u Humskoj 11. decembra, da im vratimo milo za drago - rekao je Đurić za Mocartsport.

On je zatim istakao da je važnije kako ekipa predstavlja klub i državu.

- Zadržali smo prepoznatljiv imidž Partizana na međunarodnoj sceni, ponovo se plasirali u Ligu Evrope i to mora da se poštuje. Naravno, ako se ukaže šansa da se plasiramo dalje – iskoristićemo je, međutim, ne bi trebalo stavljati tako veliki teret na leđa igrača. Neka drže fokus za prvenstvu, neka im povratak titule bude prioritet.

Đurić se zatim osvrnuo i na poziv Danka Lazovića u nacionalni tim

- Drago mi je što se Danko vratio u državni tim. Stabilna je ličnost, ne ponaša se više kao kad je imao hirove sa 18 godina, pozitivno utiče na saigrače i za razliku od većine onih koji su u reprezentaciji odskače i ponašanjem i igračkim kvalitetima. Ne bih da namećem mišljenje, posebno ne tako iskusnom stručnjaku kao što je Advokat, međutim, u reprezentaciji je sigurno imalo mesta i za Petra Škuletića.

- Dečko je na deobi prvog mesta liste strelaca, dao je 12 golova na 13 utakmica kad se računaju sva takmičenja, igra sezonu karijere i sigurno bi bio od pomoći Srbiji. Pogotovu što je rekao da mu je to jedina reprezentacija, da ne bi igrao za Crnu Goru.

- Da budem direktan do kraja: u reprezentaciji bi trebalo da se nađe prostora za Milana Lukača i Miroslava Vulićevića, na svojim pozicijama su najbolji igrači Superlige, doneli bi više opcija selektoru. Sigurno su zaslužili poziv - zaključio je Đurić.

(Telegraf.rs/Izvor: Mocartsport)