Novi Zvezdin predsednik će biti Petar Škundrić?

Nekadašnji ministar energetike i rudarstva ima velike izglede da postane prvi čovek aktuelnog šampiona

Predsednik Sportskog društva Crvena zvezda Petar Škundrić mogao bi da preuzme čelnu funkciju fudbalskog kluba sa "Markane".

Prema saznanjima "Mozzart Sporta", nekadašnji ministar energetike i rudarstva  ima velike izglede da postane predsednik Crvene zvezde, i da upravo on bude jedini kandidat na neposrednim izborima 10. i 11. decembra.

Škundrić bi svojim kontaktima i vezama mogao da izvuče Crvenu zvezdu iz finansijskih problema, a poznato je da je imao najveću ulogu u dolasku generalnog sponzora, ruske kompanije Gasporom, na Marakanu i time praktično još 2010. godine sačuvao klub od definitivnog finansijskog sloma.

On je, navodno, već obavio pojedine razgovore i konsultacije i izrazio spremnost da postane predsednik. Uz samo jedan uslov: da ima najvažniju ulogu prilikom donošenja strateških odluka, piše "Mozzart Sport".

Doktor Petar Škundrić je redovni profesor na Tehnološko-metalurškom fakulteta Univerziteta u Beogradu. Obajvio je više od 200 naučinh radova. Takođe, počasni je profesor Univerziteta u Sankt Peterburgu, što je još jedan dokaz njegove uske povezanosti sa Rusijom.

(Telegraf.rs/Izvor: Mozzart Sport)