HRVATSKI MEDIJI: Ponovo se stidimo pred Evropom! (FOTO)

Mediji naših suseda najstrožije osuđuju divljanje hrvatskih navijača na utakmici između Italije i Hrvatske

Fudbaleri Hrvatske pružili su odličnu partiju u remiju sa Italijom u Milanu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Ipak, dobra igra izabranika Nika Kovača ostala je senci divljanja hrvatskih navijača, koji su uzvikivali nacionalističke parole, upalili ogroman broj baklji od kojih je većina završila u terenu, pa je utakmica morala da bude prekinuta nakratko, a policija da isprazni tribinu gde su bili smešteni navijači Hrvatske.

Ovi incidenti našli su se i na meti hrvatskih medija. Tako naslovnu stranu portala "Jutarnji" krasi naslov "Bakljada i tuča navijača pokvarili odličnu igru Vatrenih u Milanu!"

Sličan naslov je i na portalu "Indeks" - "Hrvatska uzela bod protiv Italije, ali se kući vraća osramoćena".

Portal "Večernji" donosi dva naslova koja osuđuju gest Hrvata. Prvi je "Hrvatska odigrala odlično na San Siru, ali je divljaštvo na tribinama zasenilo utakmicu", dok je drugi izjava Nika Kovača "Ispričao sam se Italijanima, sram me je i stid".

Pored svega ovoga, prisutne su i izjave fudbalera i čelnika Hrvatskog fudbalskog saveza u kome se izražava zahvalnost glavnom sudiji Bjornu Kujpersu, koji je mogao da prekine utakmicu skroz, ali je izašao u susret igračima Hrvatske.

S obzirom da ovo nije prvi incident Hrvata u ovim kvalifikacijama (već su divljali u Bugarskoj), kazna UEFA će sigurno biti rigorozna.

(Telegraf.rs)