KO JE KRIV, TRENER ILI IGRAČI? Zvezda ne može da pobedi u neizvesnoj završnici! (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde su ove sezone imali nekoliko vrlo neizvesnih utakmica u Evroligi, a kuriozitet je da su sve te mečeve izgubili

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su još jedan poraz ove sezone u Evroligi i to u neizvesnoj završnici.

Ako se pogleda statistički, ovo je već ko zna koja utakmica koju gube na sličan način na jednu loptu i to sve sopstvenim greškama, a ne zato jer protivnik odigra bolje.

Protiv Žalgirisa crveno-beli su poraženi sa 70:68, i ne računajući poslednji šut Markusa Vilijamsa imali su bar tri prilike u poslednjih minut i po da reše meč, a jedna prilika je možda i odlučila pobednika.

Međutim, nisu imali dovoljno koncentracije u napadu, bili su brzopleti, verovatno i pod pristiskom i to je problem sa kojim trener Zvezde Dejan Radonjić mora da se pozabavi.

Osim meča sa Žalgirisom, koji je najsvežiji ako pogledamo palo unazad ove sezone videćemo da je Zvezda sve mečeva koje je izgubila tesno u Evroligi, izgubila  u neizvesnoj zavšrnici...

Prvi meč bio je u 2. kolu grupne faze protiv Neptunasa, gde je Zvezda prokockala šansu da ostvari brejk Zvezda je poražena 83:81.

Tada je Vilijams imao šut za pobedu, ali je promašio.

Rezultat je bio 81:81 u poslednjem minutu, ali su Litvanci dali koš i pobedili.

Drugi susret koji su izgubili bio je protiv Olimpijakosa u Kombank areni u 4. kolu.

Iako će mnogi reći da su Grci lagano trijumfovali, ne treba zaboraviti da je u poslednjem minutu meča rezultat bio 59:57 i da je Zvezda promašila napad za izjednačenje, a onda dozvolila Pirejcima da daju još tri poena i pobede sa 62:57.

Treći meč ove sezone koji je Zvezda izgubila je duel sa Galatasarajem u Istanbulu...onog tragičnog dana kada je ubijen navijač Marko Ivković.

Tada su crveno-beli odigrali čak dva produžetka, a zanimljivo je da su na kraju regularnog dela meča imali pobedu u rukama, ali je Zoran Erceg pogodio sa pola terena i doneo produžetak...

Nakon toga odigrana su dva produžetka a Zvezda je na kraju prvog opet bila blizu pobede ali je ispustila na kraju trijumf 110:103

Na kraju, poslednji meč u nizu Zvezda je izgubila od Žalgirisa sa 70:68, iako su u nekoliko navrata imali priliku da preokrenu i da pobede pogotovo u poslednja dva minuta.

Međutim, ako se vratimo godinu dana unazad videćemo da je bilo još mečeva na kojima su košarkaši Zvezde tesno gubili, ili tesno pobeđivali mečeve u kojima su bili favoriti.

Najsvežije je finale Kupa Radivoja Koraća i pobeda nad Megom u poslednjim sekundama iako je Zvezda važila za apsolutnog favorita.

Zvezda je pobedila 81:80 i to samo zahvaljujući tome što je Mega tada Vizura promašila napad za pobedu...

Iste godine, Zvezda je poražena od Partizana u finalu plej-ofa sa 3:1 u pobedama.

Partizan je tada dva puta pobedio Zvezdu u mečevima u kojima je bila domaćin i pred 4000 crveno-belih fanova što je dovoljan pokazatelj psihološke nespremnosti igrača Zvezde da se nose sa pritiskom.

Ako se vratimo i na 2013. godinu i finale ABA lige u Laktašima shvatićemo da je Zvezda poražena u finalu od Partizana mada ta završnica nije bila neizvesna...

Jedini meč koji je Zvezda pobedila u poslednje dve godine je finale Kupa protiv Partizana, ali posle prekida meča kod rezultata 43:43 posle upada navijača. Meč je nastavljen sutradan a Zezda je pobedila 78:69.

(Telegraf.rs)