Rojs u Dortmundu do 2019!

Najbolji igrač Borusije iz Dortmunda potpisao novi ugovor do 2019. godine

Marko Rojs je potpisao novi ugovor sa Borusijom iz Dortmunda do 2019. godine čime je uklonjena klauzula da za manje od 30 miliona evra može preći u drugi klub.

Navijači Borusije iz Dortmunda mogu da odahnu, pošto se jedan od ključnih igrača tima za koji navijaju i njihov miljenik, Marko Rojs, obavezao na vernost klubu naredne četiri i po godine. Potpisivanjem ugovora Rojs je otklonio sve špekulacije da će na leto napustiti klub i preći u redove nekog od evropskih veliana koji su ga želeli u svojim redovima

Nemački reprezentativac nije krio oduševljenje tokom potpisivanja ugovora.

- Jako sam srećan razvojem situacije i time što sam odlučio da ostanem u Dortmundu. Ovo je moja kuća, moj klub. Mnogo se radujem svim budućim akcijama u ovom fantastičnom klubu, sa neverovatnim navijačima. Mnogo je posla pred nama, a ja želim da 'grizem' do kraja - rekao je Rojs, kome će prvi zadatak biti da pomogne Borusiji da izbori opstanak u Bundesligi.

Izvršni direktor Borusije, Hans Joakim Vacke smatra da Rojs može postati legenda kluba i posebno mu je zahvalan jer je ostao u klubu uprkos sportskoj krizi kroz koju ekipa trenutno prolazi.

- Nijednog trenutka nismo dozvolili da se vodimo čistim spekulacijama, a mi smo iskoristili našu šansu da produžimo saradnju sa ovim izvanrednim igračem.

On može da uobliči jednu eru Dortmunda, kao što je to svojevremeno uradio Uve Zeler u Hamburgu ili Stiven Džerard u Liverpulu. Marko je odlučio da ostane ovde, uprkos sportskoj krizi u kojoj se Dortmund nalazi i pokazao je da je jako ponosan na dres koji nosi, uprkos svemu.

Dortmund je posle 20 kola na 16. mestu Bundeslige. U prethodnom kolu su savladali Frajburg na gostovanju sa 3:0, a upravo Rojs je bio jedan od strelaca. Naredni meč Milioneri igraju u petak protiv Majnca na domaćem terenu i to

(Telegraf.rs)