Borusija beži sa dna, pomogao joj i Bajern sa dva brutalna gola! (VIDEO)

Nakon 20. kola menja se poredak na dnu tabele Bundeslige * Alaba je "ubio pauka" iz slobodnjaka

  • 3

Borusija Dortmund je pobedila Frajburg na gostovanju i tako pobegla sa začelja tabele. Milioneri su preskočili upravo današnjeg rivala, kao i Štutgart, koji je izgubio od Bajerna na domaćem terenu.

Katastrofalna serija Borusije konačno je zaustavljena! Ekipa Jirgena Klopa je pobedila prvi put posle dva meseca i 14. kola kada je bila bolja od Hofenhajma.

Marko Rojs je već u 9. minutu doneo prednost svojoj ekipi, nakon velike greške odbrane novog fenjeraša Bundeslige. Taj rezultat je ostao na snazi sve do kraja poluvremena.

U nastavku je Pjer Emenik Obemejang postigao još dva gola. Prvi u 56. minutu nakon kontre, a drugi u 72. nakon dobre akcije.

Ovom pobedom su igrači slavnog nemačkog kluba ulili nadu navijačima da dolaze bolji dani za njihov tim i da se neće pridružiti velikanima koji su ispadali u drugu ligu.

Lider na tabeli Bajern Minhen nije dozvolio novi kiks. Golovima Robena i Alabe Bavarci su pobedili Štutgart na gostovanju. Oba pogotka bila su veoma efektna.

Najpre je reprezentativac Holandije snažnim udarcem iskosa sa desne strane u 41. minutu doveo minhenski klub u vođstvo. U drugom poluvremenu je David Alaba u 50. minutu postigao fantastičan gol iz slobodnog udarca i time postavio konačan rezultat.

Bundesliga, 20.kolo:

Subota

Keln - Paderborn 0:0

Frajburg - Borusija Dortmund 0:3

(Rojs 9, Obamejang 57, 72)

Majnc - Herta 0:2

(Hegeler 35. penal, Berens 42)

Štutgart - Bajern Minhen 0:2

(Roben 41, Alaba 51)

Volfsburg - Hofenhajm 3:0

(Bas Dost 3, De Brujne 28, 84)

Hamburg - Hanover 2:1

(Maselo 26 a.g., Jansen 50 - Sobijeh)

Nedelja

Verder - Bajer Leverkuzen 15.30

Augzburg - Ajntraht 17.30

 

Tabela: Bajern 49, Volfzburg 41, Šalke 34, Borusija Menhengladbah 33... Herta 21, Borusija Dortmund 19, Štutgart 18, Frajburg 18.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA