Tri problema za Radonjića i Zvezdu pred odlazak u Niš

Partizan ima Pavlovića, ali i Mačvana, Tepića, Milosavljevića i Murića, oprezan je trener vodećeg tima ABA lige

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da prihvata ulogu favorita na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća i najavio da dvostruki uzastopni pobednik sa najvišim ambicijama odlazi u Niš.

- Igre koje smo pružali do sada, samo jedan poraz u ABA ligi i plasman u Top16 fazu Evrolige nas stavlja u ulogu favorita i normalno je da želimo da nastavimo sa dobrim partijama i u Kupu. Kup je takvo takmičenje gde su moguća iznenađenja i da autsajder eliminiše favorita. Moramo ozbiljno da pristupimo meču protiv Konstantina i mirno dočekamo polufinale - rekao je Radonjić na konferenciji za medije u dvorani Pionir.

Ko će biti MVP Kupa Radivoja Koraća i da li se sećate ko je sve na ovoj listi?

Radonjić je dodao da ekipa ima problema sa povredama, pošto je Branko Lazić dobio udarac protiv Cedevite u Jadranskoj ligi.

- Vilijams trenira po posebno programu, Dangubić se još uvek oporavlja, dok je kod Jovića evidentna pauza. Odlazimo da pokušamo da odradimo što bolji meč protiv Konstantina i spremni dočekamo duel protiv Partizana. Najzadovoljniji bih bio kada bismo svi bili zdravi za taj duel.

Trener crveno-belih osvrnuo se i na mogući duel protiv večitog rivala u polufinalu.

- Partizan ima Pavlovića, igrača sa najvećim rejtingom u ABA ligi i najvećim iskustvom. Tu su Mačvan, Tepić, Milosavljević, Murić i niz mladih igrača koji su dugo u sistemu i osvajali mnogo titula u karijeri. Pored njih, tu su i ostali timovi koji imaju ambicije u Kupu, ali verujem da ćemo nakon tog polufinala nastaviti takmičenje i sačekati protivnika u nedelju - naveo je crnogorski stručnjak.

Na pitanje novinara da li očekuje nemile scene, kao što je to bio slučaj u Kragujevcu pre dve godine, Radonjić je rekao da se nada da će sve proći u najboljem redu.

- Voleo bih da ta četiri dana budu praznik košarke, da se uživa i na terenu vidi ko je bolji i das se čestita pobedniku. Nadam se da će biti tako - zaključio je Radonjić.

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 21 sat igraju četvrtfinalni meč protiv domaćeg Konstantina.

(Tanjug)