Ko će biti MVP Kupa Radivoja Koraća i da li se sećate ko je sve na ovoj listi?

Pored borbe za trofej, na završnom turniru Kupa u Nišu vodiće se i bitka za individualno priznanje najboljeg igrača finala

  • 24

Grad Niš će tokom vikenda biti centar srpske košarke, jer je na programu 11. Kup Radivoja Koraća gde titulu brani dvostruki uzastopni osvajač Crvena zvezda.

Jasno je da su crveno-beli apsolutni favoriti i na ovom turniru i sve osim odbrane trofeja moglo bi da predstavlja malo iznenanđenje. Međutim, postavlja se pitanje da li bi neki košarkaš individualno mogao da napravi iznenađenje i osvoji titulu za najboljeg u finalu. Svi očekuju da će to biti neko iz tabora večitih rivala, jer će se u finalu naći ili Zvezda ili Partizan.

Ali, ne treba zaboraviti sjajne klince Mege ili nekolicinu košarkaša Metalca koji su ove sezone najprijatnije iznenađenje ABA lige. Upravo je Vasilije Micić, igrajući za Megu, prošle sezone prekinuo niz gde su najbolji igrači finala bili iz pobedničke ekipe.

Od 2003. godine, pa sve do prošle sezone, najbolji igrači finala bili su iz Zvezde, Partizana i FMP-a. Dvojica su nosili crveno-beli dres, petorica dres Partizana, dok su titulu MVP-ja osvajala tri momka iz ''predgrađa''.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Najbolji igrači finala:

2003 - Redži Frimen (FMP)

2004 - Goran Jeretin (C.Zvezda)

2005 - Bojan Popović (FMP)

2006 - Goran Jeretin (C.Zvezda)

2007 - Dragan Labović (FMP)

2008 - Milenko Tepić (Partizan)

2009 - Novica Veličković (Partizan)

2010 - Aleks Marić (Partizan)

2011 - Džejms Gist (Partizan)

2012 - Danilo Anđušić (Partizan)

2013 - Demarkus Nelson (C. zvezda

2014 - Vasilije Micić (Mega Vizura)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Čak četvorica stranaca su bili najbolji igrači finalnih turnira, a najbolju priliku da postanu peti imaće neko iz Zvezde koja u svojim redovima ima Vilijamsa, Dženkinsa, Blažiča i Cirbesa. Prva dvojica su, uz Marjanovića i Kalinića, i glavni favoriti da budu MVP finalne utakmice. Naravno, ukoliko se Zvezda plasira u finale.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ukoliko ne, to bi značilo da će najverovatnije Partizan biti učesnik borbe za trofej, a Duško Vujošević bi mogao da se uzda u Pavlovića, Milutinova ili Mačvana kao prevagu ka tituli. Mega, s druge strane, ima Jokića, preporođenog Muslija, Miljenovića i Krstića, dok su glavne uzdanice Metalca Majstorović, Malešević i Ljubičić.

Šta mislite, ko će osvojiti trofej u Nišu i ko bi mogao da bude MVP finalnog turnira? Košarkaš Zvezde, Partizana ili neko treći?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    19. februar 2015 | 11:49

    Milosavljevic lagano

  • Srbija!

    19. februar 2015 | 12:30

    A da li su zvezdini navijaci obucili nekog da ukrade na kraju pehar?

  • grobar do koske

    19. februar 2015 | 10:31

    ..DULE VUJOSEVIC..XXAAXXAA..Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA