Tole zna put do Evropskog prvenstva: Ovo su kalkulacije prvog čoveka FSS!

Možemo da dajemo lepe izjave, književne ili bilo kakve druge, ali to ne leči, leči samo rezultat – poručuje predsednik FSS

Posle poraza Srbije od Portugalije, oglasio se predsednik FSS, Tomislav Karadžić, koji je novinarima na aerodromu u Lisabonu pri povratku rekao veruje da i pored teške situacije, nije još uvek sve izgubljeno za Orlove.

Tole se nada da će Portugal da dobije sve utakmice do meča sa Srbijom, kako bi u meč sa Orlovima ušli bez rezultatskog značaja. Sa druge strane, od Srbije očekuje sve pobede do kraja kvalifikacija, i ističe Albaniju kao ključan duel.

TABELA PO KOJOJ NISMO TOLIKO LOŠI: Srbija osma najgora reprezentacija Evrope (FOTO)

Kada imate ovakvu situaciju, najbolji lek za to je rezultat, on sve popravlja. Njega za sada nema, ali će morati da dođe, verujem u bolje dane – rekao je Karadžić novinarima na aerodromu u Lisabonu uoči povratka reprezentacije Srbije u Beograd.

Srbija posle četiri kola zauzima pretposlednje mesto u kvalifikacionoj Grupi I sa jednim bodom, šest manje od Albanije i Danske, a čak osam od lidera na tabeli Portugala.

Da smo došli do boljeg rezultata u Portugalu, to bi nam svakako bio vetar u leđa. Pre svega na psihološkom planu jer je tu, čini se, najteža situacija. Možemo da dajemo lepe izjave, književne ili bilo kakve druge, ali to ne leči, leči samo rezultat – kazao je Karadžić.

Prema njegovim rečima, selektor Radovan Ćurčić i stručni štab imaju puno poverenje saveza.

Javnost će svakako da donese svoj sud. Mi smo se opredelili za ovog selektora i ovaj stručni štab i nastavićemo da radimo. Ima pomaka bez obzira na to što smo grešili u više navrata. To jednoj reprezentaciji ne bi smelo da se dešava – naveo je prvi čovek FSS-a.

On je ocenio da Srbija i dalje ima realne šanse za plasman na kontinentalni šampionat, koji će se sledeće godine održati u Francuskoj.

Verujem u to da će Portugal svoj plasman rešiti pre utakmice sa nama u Beogradu i ostaju nam nada, želja i realna situacija da pobedimo te četiri utakmice i budemo bar u baražu.

Po njegovom mišljenju, ključna utakmica za reprezentaciju Srbije biće protiv Albanije u Elbasanu.

Sve će zavisiti od duela sa Albanijom. To je po meni jedna od ključnih utakmica, zato što bi Albance pobeda uvela u prednost, tako da moramo da se spremimo – rekao je Karadžić.

Srbija će u narednom kvalifikacionom susretu gostovati Danskoj 13. juna u Kopenhagenu.

(Telegraf.rs)