SRBIJA PALA U LISABONU: Ni makazice Matića nisu dovoljne da se dobije Portugalija (VIDEO)

Nemanja Matić postigao jedan od najboljih golova u karijeri, ali su Orlovi poraženi na La Lužu rezultatom 2:1

Veliki korak unazad ka putu na Evropsko prvenstvo! Porazom od Portugalije, fudbalska reprezentacija Srbije ostala je prikovana za dno tabele kvalifikacione grupe ''I'' sa samo jednim bodom i predstoji joj teška borba da na leto 2016. godine igra u Francuskoj - 2:1 (1:0).

Orlovima nije pomogao ni fenomenalan pogodak Nemanje Matića makazicama, jer je Fabio Koentrao samo par minuta posle toga postavio konačan rezultat na La Lužu. Levi bek Reala iz Madrida bio je najbolji pojedinac meča pošto je na njegovu asistenciju Rikardo Karvaljo u 10. minutu matirao Vladimira Stojkovića.

Ne može selektor Radovan Ćurčić biti zadovoljan igorm svojih pulena koji se nisu potrudili da mu ulepšaju zvaničan debi na klupi Orlova. Osim golčine Matića, Srbija je imala samo još jednu priliku početkom drugog poluvremena, ali je napadač Anderlehta Aleksandar Mitrović šutirao preko gola sa pet metara.

Naš tim možda jeste zaustavio Ronalda, ali su dosta problema imali sa Koentraom. Čovekom koji je igrao kao polušpic, iako mu je regularna pozicija levi bek. Možda Koentaro i ne bi došao do izražaja da Dušan Basta i Vladimir Stojković nisu napravili dve katastrofalne greške.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Desni bek je kod prvog gola bespotrebno izbacio loptu u korner nakon čega je i usledila akcija kod prvog gola. Gola koji je Stojković primio kroz noge, iako je Karvaljo šutirao glavom sa desetak metara. Kod drugog su obojica zaspali pošto im se Koentaro ušinjao između i pogodio mrežu.

SKANDAL: Fudbaler Portugalije povukao Ljajića za uvo! (FOTO)

Ćurčić je na teren izveo postavu sa dva zadnja vezna, što mu nije donelo igru. matić jeste bio standardno dobar, ali se Raća Petrović nije video sve do drugog poluvremena i šuta direktno u Patrisiove ruke. Loše veče takođe su imali i Bane Ivanović i Aleksandar Kolarov.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

OVAKAV GOL SRBIJA NE PAMTI! Makazice Matića šokirale Portugalce! (VIDEO)

Dok je za kapitena možda opravdanje što je igrao štopera, njegov zamenik je vredan pomena samo na početku drugog poluvremena kada je prekršajem zaustavio Ronalda i zaradio žuti karton. Priliku da nešto promeni imao je i Petar Škuletić koji je upisao svoj prvi nastup za orlove. Ušao je u igru u 85. minutu umesto Adema Ljajića, ali je imao nedovoljno vremena.

PORTUGALIJA - SRBIJA 2:1

(Karvaljo 10, Koentrao 63 - Matić 60)

PORTUGALIJA: Rui Patrisio, Alveš, Koentrao (Kvarežma 78), Karvaljo (Fonte 17), Bosingva, Eliseu, Mutinjo, Dani (V. Karvaljo 86), Nani, Tijago, Ronaldo.

SRBIJA: Stojković, Basta, Kolarov, Nastasić, Ivanović, Petrović, Matić, Marković (Đuričić 65), Tadić (Tošić 78), Ljajić (Škuletić 85), A. Mitrović.

Rezultati:

Portugalija - Srbija 2:1

(Karvaljo 10, Koentrao 63 - Matić 60)

Albanija - Jermenija 2:1

Francuska - Danska 2:0

Tabela: Portugalija 9, Danska 7, Albanija 7, Jermenija 1, Srbija 1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chicago Delija

    29. mart 2015 | 21:39

    Jos uvek mala prepotentna I nabedjena reprezentacija Srbije!!! Mene bi bilo SRAMOTA da ovako izadjem I borim se Za svoju drzavu... Al dobro bitno da se nalickaju I glume igracine

  • Ha ha ha

    29. mart 2015 | 21:38

    Mi smo kao baterija , puni nas ko stigne :)

  • Pera Detlić

    29. mart 2015 | 22:08

    Kolarov, stidi se kako se večeras ponašaš i kako igraš, ispod svakog dostojanstva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA