UEFA NE PRAŠTA USTAŠKI POKLIČ: Hrvati šokirani kaznom zbog navijača!

Meč protiv Italije "kockasti" će igrati pred praznim tribinama, a savez će morati da plati 55.000 evra

Disciplinska komisija UEFA oštro je kaznila Fudbalski savez Hrvatske (HNS) zbog ponašanja navijača na meču kvalifikacija za EURO 2016 godine sa Norveškom.

Zbog rasističkog ponašanja navijača i upotrebe pirotehničkih sredstava u utakmici protiv Norveške, reprezentacija Hrvatske će narednu utakmicu igrati pred praznim tribinama, saopštila je UEFA.

Pod rasističkim ponašanjem navijača, evropska kuća fudbala podrazumevala je ustaški poklič "Za dom spremni". Takođe, HNS će morati da uplati novačnu kaznu od 55.000 evra.

Hrvatska će dakle utakmicu sa Italijom, 12. juna, igrati na "Poljudu" pred praznim tribinama. Uprava Hajduka i HNS-a u utorak je dogovorila da se meč odigra na splitskom stadionu.

- Šokiran sam i ja takvom kaznom, kao i svi. Šokiran i iznenađen. Videćemo sutra, bićemo pametniji... - rekao je predsednik Hajduka Marin Brbić.

Izvršni odbor HNS će na sednici u četvrtak na Plitvicama raspravljati o kazni UEFA  i zauzeti stav o predstojećem domaćinstvu susreta protiv Italije, saopšteno je iz saveza.

(Telegraf.rs)