PSŽ ima plan kako da oslobodi Ibrahimovića suspenzije na četiri utakmice!

"Sveci" planiraju da se žale Olimpijskom komitetu Francuske i traže neutralnog posrednika, a ukoliko se to dogodi, kazna od četiri utakmice zabrane igranja u Ligi 1 bi automatski bila suspendovana i Šveđanin bi mogao da se vrati na teren

Fudbalski klub Pari Sen Žermen žaliće se Olimpijskom komitetu Francuske zbog kazne Zlatana Ibrahimovića od četiri utakmice neiganja u domaćem prvenstvu.

Ibrahimović je suspendovan jer je prošlog meseca posle utakmice 29. kola protiv Bordoa kritikovao suđenje i spominjao Francusku u negativnom kontekstu. PSŽ je izgubio sa 3:2, a švedski reprezentativac je rekao da je "Francuska sr**e država i da ne zaslužuje tim kao što je Pari Sen Žermen".

On bi trebalo da propusti mečeve protiv Nice, Lila, Meca i Nanta.

Ukoliko CNOSF odluči da uvede posrednika, kazna će biti suspendovana i Ibrahimović bi se vratio na teren, dok se ne donese konačna odluka.  Neutralni posrednik može da potvrdi kaznu, izrekne novu ili pošalje fudbalera na disciplinsku komisiju.

Ibrahimović će propustiti prvu utakmicu četvrfinala Lige šampiona protiv Barselone, a nedavno je bio kažnjen dve utakmice zabrane igranja zbog udaranja fudbalera Sent Etjena.

Ove sezone odigrao je 31 utakmicu i postigao 28 golova za "svece".

(Telegraf.rs/Tanjug)