KAKAV REVANŠ! Milutinov izblokirao Blažiča za brejk Partizana! (FOTO) (VIDEO)

Neizvesna završnica u "Pioniru" pripala je crno-belima, koji su izjednačili na 1:1 u seriji

Izjednačenje u seriji! Košarkaši Partizana uspeli su da spreme brz odgovor i pobede Crvenu zvezdu u drugom meču polufinalne serije plej ofa ABA lige - 70:68 (22:17, 20:18, 16:13, 12:20).

Crveno-beli nisu bili ni nalik ekipi koja je samo dan ranije bez ispuštanja vođstva stigla do prve pobede u seriji.

SRAMOTA NA KONFERENCIJI POSLE DERBIJA: Vujošević izvređan tokom govora!

Ovako je Pavlović džentlmenski odgovorio šta misli o tome što su ga Delije vređale! (VIDEO)

Zvezdin tragičar je Jaka Blažič, koji je požurio sa poslednjom kontrom na oko sedam sekundi do kraja, i pokušao sam da završi polaganjem, a to je osujetio Nikola Milutinov, koji je samo dan ranije zaradio povredu rožnjače posle duela sa Blažičem.

RADONJIĆ: Nije bilo planirano da Blažič završi poslednji napad!

Posle toga je Tepić bio fauliran, pogodio je jedan penal, a promašenu loptu je uhvatio Mačvan.

Ovom blokadom je Milutinov doneo pobedu Partizanu (VIDEO)

Partizan je još jednom pokazao da ga apsolutno nikada ne treba otpisivati. Od početka je igrao odličnu odbranu, najpre zonsku kojom je oterao večitog rivala od koša i neutralisao pre svega Bobana Marjanovića ispod koša. Zvezdin gorostasni centar je svoja jedina dva poena postigao u trećoj četvrtini.

VUJOŠEVIĆ PORUČIO: Vidimo se u subotu!

Ujedno, crno-beli su u nadskočili rivala, sa ukupno 40 skokova naspram 32.

Nesportski potez Pavlovića zbog kog je kažnjen i Lazić! (FOTO) (VIDEO)

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Milan Mačvan sa 14 poena, poen manje postigao je Džoš Akojon, dok su dvocifrene učinke imali Aleksandar Pavlović (11) i Milenko Tepić (10).

Kod Zvezde istakali su se Amerikanci Čarls Dženkins sa 19 i Markus Vilijams sa 15 poena.

Već u drugoj četvrtini je bilo jasno da je Partizan dosta borbeniji, a u trećoj su crno-beli srdačno prihvatali sve poklone i izgubljene lopte domaćih, koji su ih krajnje amaterski gubili. Tada je i ekipa Duška Vujoševića stigla do maksimalnih "+15".

Ovako je Milosavljević zakucao preko Blažiča i Jovića! (VIDEO)

Prvi su se odlepili crno-beli, koji su krajem prve deonice imali prednost od pet poena. Punih tri minuta u drugoj deonici, srpski šampion je bio bez koša ,a Zvezda je napravila seriju od 8:0. Kako su je crno-beli prekinuli, tako su gosti preuzeli kontrolu nad mečom. Na poluvremenu su imali rezultat 42:35.

U nastavku su lako crno-beli preko Murića i Mačvana izgradili dvocifrenu prednost, koja je stigla i do 15 poena viška. U igri je Zvezdu nekako održavao Dženkins, a trojkom Vilijamsa je rezultat bio 45:58.

Nastavio je Vilijams u istom ritmu, i uz pomoć Blažiča je smanjio prednost crno-belih 54:60 na sedam minuta do kraja meča. Zvezda se vratila kada je pogodio Cirbes, a delirijum u "Pioniru" je izazvao Vilijams trojkom za 61:62.

Milutinov: Nisam pogrešio što sam igrao na svoju odgovornost!

Ipak, Akojon je pogodio u sledećem napadu, a potom je i pogodio trojku. Partizan nije popustio u koncentraciji, i na njihovu ruku su išle nove greške crveno-belih. Opet je Dženkins pogađao kad je trebalo, ali to nije bilo dovoljno za pravi preokret u ludoj završnici.

Naredni meč igra se u subotu od 21 sat u "Pioniru".

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 15, Rebić, Dangubić 5, Mitrović 4, Lazić, Blažič 5, Kalinić 8, Marjanović 2 (8 sk), Tejić, Dženkins 19, Jović 4, Cirbes 6.

PARTIZAN: Akojon 13, Pavlović 11, Tepić 10, Murić 8 (7 sk), Marinković, Dalo, Milutinov 8 (6 sk), Milosavljević 6, Mačvan 14 (17 sk), Đumić, Andrić, Bezbradica

(Telegraf.rs)