Izbacivanje CSKA i Lokomotive u 4. ligu uticaće na Partizan i Zvezdu!

Bugarski klubovi suočeni su sa gubljenjem licence u Evropi za narednu sezonu posle izbacivanja klubova iz Sofije u amaterski rang takmičenja

Foto: Telegraf

Prava drama potresa Bugarsku zbog izbacivanja CSKA i Lomomotive u četvrtu ligu, zbog dugovanja državi na ime poreza. Zbog te odluke, postoji mogućnost da bugarski klubovi izgube licencu i za evropska takmičenja, što bi se indirektno odrazilo i na srpske klubove.

ŠOKANTNA ODLUKA DRŽAVE: CSKA i Lokomotiva izbačeni u četvrtu ligu!

Najugroženiji je Ludogorec, koji zbog ove odluke može da ostane bez kvalifikacija u Ligi šampiona. Upravo protiv kluba iz Razgrada je igrao protiv Partizana dve godine uzastopno u duelima za plasman u grupnu fazu najelitnijeg klupskog takmičenja. Oba puta su Bugari izašli kao pobednici iz duela. Takođe, neki od bugarskih klubova su potencijalni protivnici Crvene zvezde, Čukaričkog i Vojvodine.

Bivši predsednik odbora za licenciranje Krasin Krstev je najavio ovakvu mogućnost za bugarske medije.

Eventualna Žalba izbačenih klubova UEFA mogla bi Bugarsku dovesti do ''nulte'' godine, što bi sve klubove iz Bugarske ostavila bez igranja u evropskim klupskim takmičenjima.

To se može desiti zbog velikog popusta bugarskog Saveza, čiji je član komisije za žalbe član Fudbalskog saveza Bugarske, što nema pravo po propisima UEFA.

- Komisija za žalbe je nelegitimna jer ima jednog člana koji je zaposlen u FSB, a po propisima UEFA nema pravo na to. Tako joj se svaka odluka pobija. Pitam se zašto CSKA Lokomotia to već nisu uradili. To bi moglo da dovede Bugarsku do nulte godine u Evropi i sve licence će biti otkazane. Naravno, na nadležnim organima je da donesu odluku, ali ovakav scenario je moguć - rekao je Sportal.bg Krasin Krastev.

(Telegraf.rs)