Ovakva Zvezda ne zaslužuje ovakvog Rajkovića! (VIDEO)

Najbolji mladi golman planete je pokazao protiv Kazahstanaca da svojim kvalitetom daleko odskače u crveno-beloj ekipi

"Beži, dečko, odavde koliko te noge nose", takva rečenica se prethodne noći najčešće mogla čuti u punoj kladionici u kojoj sam posmatrao meč između Crvene zvezde i kazahstanskog Kairata, a bila je upućena Predragu Rajkoviću, najboljem mladom golmanu planete.

BLAMAŽA: Zvezda razbijena na Marakani, Rajković sprečio totalnu bruku! (VIDEO)

GROF URLAO NA SUDIJU: Delegat smirivao besnog trenera Zvezde (VIDEO)

Potpuno su razočarali igrači u crveno-belim dresovima, ne samo svoje navijače, već i sve druge koji su gledali utakmicu. Pravu blamažu su doživeli i to na svom stadionu, a mogli su da dožive i debakl neviđenih razmera, a najveći krivac što se to nije dogodilo jeste upravo kapiten Rajković.

Možda ne znaju da igraju fudbal, ali zato imaju kopačke... (FOTO)

Ovaj momak apsolutno je klasa za sebe u timu sa Marakane i to se pokazalo u duelu sa Kazahstancima, jer da su svi bili na nivou na kome je on bio, a da ne govorimo da su kvalitetni koliko i on, sada bi se pričala potpuno druga priča i verovatno govorilo o ubedljivoj pobedi Zvezde.

Čuvar mreže od samo 20 godina nastavio je da brani u fenomenalnoj formi koja ga prati još od Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina, gde je podigao šampionski pehar i dobio Zlatnu rukavicu, priznanje najboljeg golmana turnira.

Dovodio je tada na Novom Zelandu do ludila napadače Brazila, Malija i ostalih ekipa, a da to nije bio trenutni bljesak pokazao je i protiv kazahstanskog predstavnika čiji su igrači bili kao na šuterskom treningu. Skidao im je zicere, izašao kao pobednik iz većine duela "oči u oči" koje je vodio sa njima, ispravljao greške odbrane i odbranio minimum 4 čista gola.

Jednom rečju možemo reći da je zlatni Orlić svetska klasa, a pitanje koje se postavlja jeste da li ovaj tim Crvene zvezde zaslužuje da ima golmana takvog renomea i kvaliteta?

Jer, je vrlo očigledno da svojim kvalitetom odskače od svih i da je već sada zreo za odlazak u najveće evropske klubove koji ga traže, gde bi mogao bez problema da izbori mesto u timu, s obzirom na to o kakvom se talentu radi.

(U.M.)