Liga šampiona: Rajkovićev KOŠMAR u Londonu, Arsenal pao u Zagrebu!

Veče velikih uzbuđenja i spektakularnih golova u Ligi šampiona koje će dobro upamtiti srpski golman, nažalost, ni po čemu dobrom

Noć koju će Predrag Rajković probati što pre da zaboravi...

Na debiju za Makabi u elitnom takmičenju, i u svojoj prvoj utakmici u Ligi šampiona, bivši golman Crvene zvezde na bolan način je "spoznao" koliko je teško biti deo najjače konkurencije, pogotovo kada si "ruki", a naspram sebe imaš napadački potentnu ekipu kakva je Čelsi.

U borbi Davida i Golijata: Čelsi - Makabi 4:0!  

Rajković je bio jedan od krivaca za ubedljiv poraz ekipe Slaviše Jokanovića, mada i da je na golu stajao i najbolji golman sveta, teško da bi gosti izbegli to što su doživeli i sa Rajkovićem na golu.

>>> VELIKI KIKS RAJKOVIĆA: Čelsi poveo posle greške srpskog golmana! (VIDEO)

Loše veče po Srbina krenulo je sa penalom koji je skrivio pošto je sapleo Vilijana, ali je imao sreće da Azar ne iskoristi kazneni udarac. Nastavilo se njegovim velikim kiksom i primljenim golom sa skoro 40 metara, pošto je loše cenio "prekid" Vilijana.

Kod pogodaka Koste i Fabregasa, jednostavno ništa nije mogao da uradi. Veče u Londonu, biće, nema sumnje, velika škola za Rajkovića.

Iznenađenje večeri dogodilo se u Zagrebu, na Maksimiru, gde je Dinamo savladao veliki Arsenal rezultatom 2:1!

Hrvatski mediji u euforiji već pišu o "najvećoj pobedi Dinama od osamostaljena države". I jeste velika pobeda, a do nje je tim Zorana Mamića došao golovima Pivarića, istina uz mnogo sreće prilikom šuta, pošto se lopta od igrača Arsenala odbila u mrežu, i Žuniora Fernandesa, koji je u drugom poluvremenu, glavom, posle kornera - matirao Ospinu.

Možda i ključni momenat utakmice dogodio se u 40. minutu, kada je Olivije Žiru zaradio drugi žuti karton i ostavio saigrače na cedilu. Ipak, i brojčano slabiji gosti uspeli su da golom Tea Volkota, na asistenciju Sančeza, uvedu meč u dramatičan finiš, ali su "modri" izdržali i došli do, slobodno možemo reći, istorijske pobede.

I na drugim terenima bilo je uzbuđenja na pretek...

>>> Umalo pocepao mrežu: Pogledajte BOMBU Hulka protiv Valensije! (VIDEO)

Zenit je u Valensiji posle 2:0 u režiji Hulka bio na pragu da doživi bolan udarac, jer je Valensija u nastavku izjednačila, ali je Aksel Vitsel utišao Mestaju, samo nekoliko minuta pošto su "slepi miševi" uveli meč u egal.

Goleada je viđena i u Kijevu. Tamo je Dinamo poveo, pa onda "jurio" vođstvo Prota koje je gostima obezbedio dvostruki strelac Vinsent Abubakar, još jedno "otkrovenje" Portugalaca. I uspeli su Kijevljani da "iščupaju" bod, i to u samoj završnici meča, preko rezerviste Bijalskija.

Derbi večeri odigrali su Roma i Barselona!

>>> GOL SEZONE U RIMU: Barsa ga primila SA POLA TERENA! (VIDEO)

Gosti su poveli preko Suareza, a izjednačio je Florenci lobom sa skoro centra igrališta! Bio je to spektakularan, retko viđen gol, neobičan i zbog toga što je vezni igrač "vučice" želeo da centira ka saigraču u navali, ali mu je lopta "idealno" prešla preko kopačke i dobila takvu putanju da Ter Štegen nije imao nikakve šanse da spreči njen ulazak u gol.

U nastavku meča najbliži golu bio je Mesi, ali je pogodio prečku.

Parovi 1. kola

GRUPA E

Roma - Barselona 1:1

(Florenci 31 - Suarez 21)

Leverkuzen - BATE Borisov 4:1

(Mehmedi 4, Čalhanoglu 47, 76.p, Ernandez - Milunović 13)

GRUPA F

Dinamo Zagreb - Arsenal 2:1

(Pivarić 24, Fernandes 58 - Volkot 79)

Olimpijakos - Bajern 0:3

(Miler 52, 90+1.p, Gece 89)

GRUPA G

Čelsi - Makabi Tel Aviv 4:0

(Vilijan 15, Oskar 45+4.p, Kosta 58, Fabregas 78)

Dinamo Kijev - Porto 2:2

(Husev 20, Bijalski 89 - Abubakar 23, 81)

GRUPA H

Gent - Lion 1:1

(Miličević 68 - Žale 58)

Valensija - Zenit 2:3

(Kanselo 55, Gomez 73 - Hulk 9, 45, Vitsel 76)

(Telegraf.rs)