Ronaldo demolirao Šahtjor, PSV savladao Junajted, golčina Morate za pobedu Juvea!

Pljuštali su golovi, fantastične asistencije, penali, preokreti *Liga šampiona nije mogla bolje da počne

  • 12

Konačno je počela Liga šampiona! I to kako! Pljuštali su golovi na sve strane, videli smo veliki broj penala, veliki broj preokreta.

Prve mečeve obeležio je Kristijano Ronaldo koji je novu sezonu u najelitnijem takmičenju otvorio het-trikom u pobedi Reala nad Šahtjorom (4:0). Dva je postigao sa penala, a jedan je bio nepostojeći.

Veliko iznenađenje napravio je PSV, koji je pobedio Junajted sa 2:1, iako su Crveni Đavoli poveli sa 1:0 golom Memfisa Depaja. Uzvratli su preko Morena i Narsinga, za veliko slavlje na Filips areni.

U derbiju dana Juve je pobedio Siti na gostovanju u Mančesteru. Iako su Građani poveli, uzvratili su Mandžukić i Morata za pobedu Stare torinske dame!

REAL MADRID - ŠAHTJOR 4:0

(Benzema 30, Ronaldo 55 pen, 63 pen, 81)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kristijano Ronaldo je obeležio meč sa tri gola. Dva je postigao sa bele tačke, ali je jedan penal bio nepostojeći. Lopta je posle šuta Portugalca pogodila Darija Srnu u leđa, ali je arbitar pogrešio i dosudio penal.

Prvi gol postigao je Benzema u 30 minutu posle velikog kiksa Pjatova u 30. minutu. Golman Šahtjora je loše reagovao kod jednog centaršuta sa levog boka, ispustio je loptu pred Benzemu. Ubrzo posle toga još jednom je dosuđen kazneni udarac za Kraljevski klub, ovoga puta je zaista bilo igranje rukom, a Ronaldo je ponovo postigao gol i šutirao je u isti ugao.

Desetak minuta pre kraja meča još jednom je zatresao mrežu i postigao het-trik već u prvom meču

Treba napomenuti i da je Šahtjor od 50. minuta igrao sa igračem manje, pošto je Stepanenko dobio drugi žuti karton zbog oštrog starta nad Serhiom Ramosom.

BENFIKA - ASTANA 2:0

(Gaitan 51, Mitroglu 62)

Kazahstanci su namučili šampiona Portugalije u Lisabonu. Imali su šansu početkom drugog poluvremena i da pobedu, ali je nisu iskoristili. Ubrzo je stigla kazna, pošto je Gaitan napravio lep solo prodor i postigao gol. Sve je bilo gotovo desetak minuta kasnije kada je Mitroglu postigao postavio konačan rezultat.

GALATASARAJ - ATLETIKO MADRID 0:2

(Grizman 18, 25)

Najzanimljivije na ovoj utakmici dogodilo se već u prvih 25 minuta. Meč je obeležio Antoan Grizman, koji je golovima utišao bučne navijače Galate, koji su napravili zastrašujuću atmosferu, koju je upotpunila i koreografija na početku meča.

Ipak, nisu uplašili i francuskog reprezentativca, koji je u samo sedam minuta rešio meč i doneo tri boda ekipi Dijega Simeonea.

MANČESTER SITI - JVENTUS 1:2

(Kijelini ag 57 - Mandžukić 70, Morata 81)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U derbiju prvog kola Lige šampiona slavio je finalista iz prethodne sezone. Juve je preko Mandžukića i Morate došao do pobede u Mančesteru protiv Sitija.

Građani su poveli autogolom Kijelinija u 57. minutu, iako je utisak da je Italijan u toj situaciji fauliran od strane Kompanija. Ipak, sudija nije tako mislio. Ipak, Mandžukić i Morata su ''ispravili nepravdu'' i golovima doneli trijumf Staroj torinskoj dami. Posebno spektakularan bio je Moratin u 81. minutu, kada je levom nogom fantastično šutirao izvan kaznenog prostora i pogodio mrežu Harta.

PARI SEN ŽERMEN - MALME 2:0

(Di Marija 4, Kavani 61)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Meč je obeležio prvi gol Di Marije i magična asistencija Zlatana Ibrahimovića. Argentinac je postigao gol u 4. minutu, a to je ujedno bio i prvi gol u novoj sezoni Lige šampiona. Kavani je u drugom poluvremenu rešio meč, kada je pogodio mrežu posle fantastične asistencije Ibrahimovića, koji ga je u vazduhu proigrao petom.

Malme je jedinu priliku na meču imao u prvom poluvremenu preko srpskog reprezentativca Nikole Đurđića, koji nije uspeo da savlada Trapa.

PSV - MANČESTER JUNAJTED 2:1

(Moreno 45, Narsing 57 - Depaj 41)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Najveće iznenađenje prvog dana Lige šampiona viđeno je u Ajndhovenu, gde je PSV savladao Crvene đavole. U sjajnom meču, koji je nažalost obeležila i teška povreda Luka Šoa viđen je lep fudbal. Najlepši momenat meča bio je gol Memfisa Depaja, kpoji je u 41. minutu dao sjajan gol posle solo prodora. I radovao se pogotku protiv bivšeg kluba.

Uzvratio je PSV preko Morena, ali je u toj situaciji Dani Blind zakačio loptu glavom posle njegovog šuta, što je prevarilo De Heu.

SEVILJA - BORUSIJA MENHENGLADBAH 3:0

(Gameiro 47, Banega 66, Konopljanka 84)

Aktuelni osvajač Lige Evrope, koji se zahvaljujući tome i plasirao u LŠ, dobro je započeo sezonu u najjačem takmičenju.

Viđeno je čak tri penala za Špance, od kojih su iskoristili dva. Jedan je u gol pretvorio Gameriro, koji je samo dva minuta kasnije promašio sa bele tačke. Novi gol viđen je u 66. minutu, takođe udarcem sa 11 metara. Ovoga puta je Gameiro fauliran, ali je penal izveo Ever Banega. Do kraja meča je Konopljanka postigao gol, ali je loše reagovao golman Zomer.

VOLFSBURG - CSKA 1:0

(Draksler 40)

Bio je ovo najmanje interesantan meč, i zbog dešavanja na terenu, ali i zbog toga što je bilo najmanje golova. Jedini je viđen u 40. minutu, a postigao ga je Julijan Draksler, nova akvizicija Vukova i najveće pojačanje u prelaznom roku.

On je iskoristio jedan centaršut sa leve strane i iz drugog pokušaja savladao Akinfejeva, koji mu je odbranio prvi šut, ali je imao nesreću da se lopta ponovo vrati Nemcu.

REZULTATI

Benfika - Astana 2:0

(Gaitan 51, Mitroglu 62)

Galatasaraj - Atletiko Madrid 0:2

(Grizman 18, 25)

Mančester Siti - Juventus 1:2

(Kijelini ag 57 - Mandžukić 70, Morata 81)

Pari Sen Žermen - Malme 2:0

(Di Marija 4, Kavani 61)

PSV - Mančester junajted 2:1

(Moreno 45, Narsing 57 - Depaj 41)

Real Madrid - Šahtjor 4:0

(Benzema 30, Ronaldo 55 pen, 63 pen, 81)

Sevilja - Borisuja Menhengladbah 3:0

(Gameiro 47, Banega 66, Konopljanka 84)

Volfsburg - CSKA 1:0

(Draksler 40)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neba

    15. septembar 2015 | 23:23

    Može li Ronaldo da da neki go i iz igre...sve iz penala ....

  • Blok 63

    15. septembar 2015 | 23:22

    Jel postoji još neki ,,fudbalski strucnjak,, koji će me ubedjivati da je premijer liga najbolja...ponižavaju ih u evropi već godinama

  • Kale

    16. septembar 2015 | 00:14

    Penaldo igra ubija, za njega sviraju penal i kad ne postoji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA