BIĆE SLOMLJENIH NOGU, USTAŠKIH POZDRAVA I KUKASTIH KRSTOVA: Čačić selektor, Šimunić motivator, hrvatski mediji u neverici!

Iz HNS-a potvrdili da će dosadašnji trener Lokomotive iz Zagreba preuzeti reprezentaciju

Oko izbora novog selektora fudbalske reprezentacije Hrvatske digla se ogromna prašina u minulom periodu. Zbog loših rezultata smenjen je Niko Kovač, a njegov naslednik biće dosadašnji trener Lokomotive iz Zagreba Ante Čačić, otkrio je na konferenciji za novinare predsednik HNS-a Davor Šuker.

Ante Čačić je pre Lokomotive između ostalog vodio i Dinamo iz Zagreba u Ligi šampiona i Maribor u Ligi Evrope. On je potpisao ugovor sa HNS-om na tri godine.

>>>ĆIRO POLUDEO KAD JE VIDEO IME: Biće kukastih krstova i ustaških pozdrava koliko hoćete!

Vest da će Čačić biti izabran za novog selektora procurela je u javnost ranije i pokrenula lavinu negativnih komentara od strane fudbalskih stručnjaka i novinara u Hrvatskoj. Ćiro Blažević je nakon saznanja da bi Čačić mogao da preuzme nacionalnu selekciju u javnosti rekao da će "biti kukastih krstova i ustaških pozdrava koliko hoćete".

Poznati hrvatski portal Index kritikovao je izbor Čačića. Oni su naveli da je on čovek Zdravka Mamića.

Doduše ni Čačić se nije previše potrudio da pokrene pozitivne komentare. On je izjavio da ne bi imao ništa protiv da u stručnom štabu bude i doktor Romeo Jozak koji je jako blizak Mamiću. Još pre izbora se znalo da će se Josip Šimunić ponovo naći u reprezentaciji u ulozi motivatora. On se od dresa oprostio nakon ustaških ispada i izvođenja "Za dom spremni" sa navijačima nakon baraža za prethodni Mundijal.

>>>Fudbaler koji je pevao "Za dom spremni" ponovo u reprezentaciji Hrvatske!

Davor Šuker je rekao da je razlog Čačićevog izbora to što je on pre svega hrvatski trener i što je već radio sa pojedinim reprezentativcima. Pozvao je sve u Hrvatskoj da se ujedine i da pruže priliku novom selektoru.

- Rekao sam da će trener biti hrvatska inteligencija, zato smo uzeli domaćeg trenera. Setite se gde je danas Slaven Bilić. Do sada je HNS uvek dobro pogađao selektore. Ne želim o drugim kandidatima, oni su za mene prošlost - izjavio je Šuker.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)