KARADŽIĆ: Fudbal može da igra svako, futsal samo majstori

Prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije govorio na žrebanju grupa za predstojeće Evropskom prvenstvo u futsalu koje se održava u našoj zemlji

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što Srbija ima priliku da organizuje prvenstvo Evrope u futsalu.

- Verujem da ćemo biti pravi domaćini i pokazati UEFA da može da računa na nas i za oprganizaciju većih takmičenja. Ovaj događaj prevazilazi sportske okvire, pošto je to velika šansa za našu privredu, hotelijerstvo i mnoge znamenitosti Beograda - poručio je Karadžić.

>>> Paklena grupa Srbije za futsal EP u Beogradu! (FOTO)

On je dodao da su utakmice u Beogradskoj areni lepa prilika da navijači uživaju.

- Fudbal može svako da igra, dok futsal samo majstori. Nadam se da ovo neće biti poslednji put da budemo domaćini UEFA takmičenja - naveo je prvi čovek FSS.

>>> Siniša Mali: Beograd će biti odličan domaćin prvenstva Evrope u futsalu (FOTO)

Proslavljeni srpski fudbaler Dejan Stanković izjavio je da mu je velika čast što je ispred UEFA izabran za ambasadora prvenstva koje će se održati naredne godine

- Imao sam priliku da tokom pauze u šampionatu igram protiv profesionalaca malog fudbala i mogu da kažem da je razlika kao nebo i zemlja. Poznato je da su počeci u fudbalu ispred zgrade ili u školskom dvorištu na malim terenima, što je neka vrsta futsala. Taj sport u Srbiji raste, a to govori da smo bili na tri od poslednja četiri takmičenja - rekao je Stanković.

Futsalerima Srbije je sreću i dosta uspeha na šampionatu poželeo prvi teniser sveta Novak Ðoković, porukom preko video bima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Teme