Siniša Mali: Beograd će biti odličan domaćin prvenstva Evrope u futsalu (FOTO)

Gradonačelnik Beograda rekao da je sport jedan od najvećih brendova Srbije

  • 0

Žreb za finalni UEFA turnir prvenstva Evrope u futsalu obavljen je danas u Skupštini grada, a ovom prilikom gradonačelniku Beograda Siniši Malom predat je trofej koji će dobiti pobednik takmičenja.

Evropsko prvenstvo u futsalu biće održano od 2. do 13. februara 2016. u Kombank areni u Beogradu.

- Beograd je sledeće godine domaćin dva velika šampionata, najpre u vaterpolu, a zatim i u futsalu. Danas sam saznao da UEFA najviše ulaže u ženski fudbal i u futsal, a mi sledeće godine imamo priliku da ugostimo 11 najboljih timova iz Evrope, i očekujemo na hiljade navijača koji će doći na ova dva takmičenja. To je odlična prilika za nas da pokažemo da smo svetska metropola u sportu, da promovišemo našu zemlju i grad, da privučemo veliki broj turista i pošaljemo lepu sliku u svet – rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

On je istakao da se Beograd više puta pokazao kao dobar domaćin sportskih takmičenja na najvišem nivou, i da će opravdati dato poverenje.

Foto: Promo Foto: Promo

- Sport je jedan od najvećih brendova naše zemlje, a nama je plan da se organizovanjem ovog prvenstva dodatno afirmišemo kao odlični domaćini ljubiteljima futsala i svim sportistima – dodao je Mali.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Fudbalskom saveza Srbije Tomislav Karadžić prethodno su u Skupštini grada potpisali ugovore kojima se utvrđuju međusobne obaveze u vezi održavanja ovog takmičenja.

Foto: Promo Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA