Partizan bi mogao da zaradi 10 miliona evra, evo i kako!

Crno-beli su do sada inkasirali sedam miliona evra od učešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona i u Ligi Evrope

Partizanu je "za dlaku" izmakla Liga šampiona, ali i pored toga čelnici kluba iz Humske zadovoljno trljaju ruke zbog plasmana u Ligu Evrpe i dobrih rezultata koje postižu crno-beli u drugom po jačini evropskom takmičenju.

Dobro je poznato da je UEFA za sezonu 2015/2016. povećala fond nagrada za učesnike Liga Evrope, a naravno da najveći deo finansijskog kolača ide onima koji pobeđuju, a u takvoj je fazi sad i srpski šampion.

>>> Zašto su Partizanu lakši Augzburg i AZ nego Radnički i Zvezda?

Naime, klubu iz Husmke su dve pobede u grupi, protiv AZ Alkmara i Augzburga obezbedile ukupno 720.000 evra (360.000 po pobedi), što zači da je Partizan ukupno ove sezone od rezultata u kvalifikacijama za Ligu šampiona i u Ligi Evrope, zaradio sjajnih 7.070.000 evra!

Do ove sume dolazi se kada se saberu iznosi za samo učešće u kvalifikacijama za elitno evropsko takmičenje (250.000), za igranje u 2. kolu (300.000) i plasman u treće kolo (400.000).

Najveći benefit od ukupne sume crno-beli su inkasirali pobedom u dvomeču 3. kola protiv Steaue - 5.400.000 evra.

"Masne" premije čekaju srpskog šampiona ako uspe da se zadrži na jednom od prva dva mesta u grupi Lige Evrope i plasira se u 1/16 finala.

>>> Partizan diže ceo srpski fudbal! Crno-beli idu ka rekordnom koeficijentu! (FOTO)

Ukoliko kao prvi prođu dalje, čeka ih bonus od sjajnih 1.000.000 evra, a ako prođu dalje kao drugi dobiće 750.000 eva.

Naravno, i pre samog proboja iz grupe Partizan može dodatno da zaradi ukoliko sakupi još bodova u preostale četiri utakmice od kojih dve igra kod kuće (Augzburg, Bilbao) i dve na strani (Bilbao, Alkmar).

Hipotetički, Partizan bi plasmanom u nokaut fazu Lige Evrope mogao da zaradi i preko 10 miliona eva.

(Telegraf.rs)