FSS oduzeo Spartaku četiri boda!

Klub iz Subotice kažnjen zbog ''rezervnog sastava'' na Karaburmi

Spartak je platio ceh!!! Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je klub iz Subotice oduzimanjem četiri boda zbog spornog meča na Karaburmi sa OFK Beogradom.

Klub i trener su 26. septembra izveli sastav bez većeg broja standardnih igrača, a prijava se odnosila na to da s u Golubovi namerno načinili ovakav potez kako bi pomogli Romantičarima da pobede.

- Izvršivši uvid u kompletne spise predmeta kao i izvođenjem dokaza, Disciplinska komisija je utvrdila da postoji odgovornost FK Spartak da je na pomenutoj utakmici izveo tim bez većeg broja standadnih prvotimaca koji su nastupali na utakmicama u prethodnim kolima - navodi se u saopštenju FSS.

Između ostalog, razmatrane je i prijava protiv trenera Subotičana Stevana Mojsilovića, ali se protiv njega ne može pokrenuti postupak iz razloga što na osnovu člana 6. i člana 82. Disciplinskog pravilnika FS Srbije, trener kluba ne može biti smatran za funkcionera kluba.

Na ovu odluku nezadovoljna strana ima pravo ulaganja žalbe u propisanom roku. Disciplinska komisija smatra da će izrečena odluka postići svrhu kažnjavanja odnosno da se ovakvi slučajevi više neće ponavljati u budućnosti.

Vredi pomenuti i to da je Crvena zvezda podnela prijavu protiv Partizana zbog slične situacije u Novom Pazaru. Crno-beli su izgubiloi sa 3:2, ali je Zoran Milinković na teren izveo rezervni tim sa nekolicinom mladih fudbalera.

(Telegraf.rs)