Spektakularan NFL finiš: Jedna od najluđih utakmica koju je sport video! (VIDEO)

Počeo je NFL plejof i odmah smo postali svedoci istorijske utakmice

Pitsburg Stilersi pobedili su posle neverovatne završnice divizijskog rivala Sinsinati Bengalse 18:16 u vajld kard meču NFL plejofa i zakazali duel sa Denverom u polufinalu konferencije.

Subotu uveče (a noć između subote i nedelje po našem) igrači Sinsinatija će dugo pamtiti. Imali su dva minuta pre kraja (1:50, tačnije) poen prednosti, a posle presečene lopte i posed kojim je trebalo samo da privedu utakmicu kraju.

Ali, njihovih 16 poena tokom poslednje četvrtine (Pitsburg je vodio 15:0) i povreda Bena Rotlisbergera, koji je zbog povrede ramena morao u svlačionicu, nisu bili dovoljni.

Big Ben se vratio tokom poslednjeg kvartala, a dve neverovatne greške domaćina, dovele su do toga da ovaj meč ima neverovatan epilog.

>>> FALI VAM LISA EN? Od sada radi kao NFL komentator!

Najpre je trkač Sinsinatija u želji da osvoji jarde i troši vreme, ispustio loptu, davši na taj način rovitom Rotlisbergeru novu priliku da donese preokret sa saigračima. Na semaforu je stajalo samo 1:28 minuta do kraja, a to igrač kalibra kvoterbeka Stilersa ne propušta. Pasom je stigao do pola terena, a onda je glupost igrača Bengalsa i faul Adama Lekmena Džonsa koji je rivala pogurao 15 jardi napred, dao priliku da šutem za tri poena prelome utakmicu.

Da, šuter Pitsburga Bosvel je pogodio i manje od 20 sekundi pre kraja doneo konačnih 18:16. Vremena za oporavak od šoka i izgubljenog dobijenog meča nije bilo.

Pogledajte kompletnu rekapitulaciju meča.

U drugom vajld kard meču NFC-a Kanzas siti je urnisao Hjuston 30:0 i zakazao duel sa Nju Inglandom narednog vikenda.

Večeras (vajld kard):

Minesota - Sijetl 19,05

Vašington - Grin Bej 22,40

(Telegraf.rs)