Šta na početak NFL plejofa kaže onaj uz koga 15 godina pratimo američki fudbal?

Komentator Sport kluba Predrag Jurišević najavljuje Vajld kard vikend

  • 2

Šta kažu oni uz koje Srbija svaki vikend prati dešavanja u NFL šampionatu?

Popularnost američkog fudbala u Srbiji ne jenjava, štaviše, od ovog vikenda pa sve do 7. februara dostići će vrhunac, jer, znate već, počinje plej-of najpopularnijeg sporta u Americi.

>>> Postoji samo jedan NFL tim koji je u vlasništvu naroda. Njihova priča će vam ulepšati dan (VIDEO)

Predrag Jurišević, komentator Sport kluba će i ovaj vikend sa kolegom Srđanom Ercegom biti uz ekipe koje kreću u pohod na 50. Superboul, a pristali su da za Telegraf sport zajednički ocene ono što nam predstoji u naredna dva dana.

- Očekuju nas 4 vrlo zanimljiva meča u kome će odlučivati kvalitet, trenutna inspiracija i sreca. U subotu se igraju mečevi u Američkoj fudbalskoj konferenciji i to od 22.35 časova duel između Hjustona i Kanzas sitija, dok od 2.15 sati igraju Sinsinati i Pitsburg. Slobodni su u 1.krugu Denver i Nju Ingland - najavljuje Jurišević.

- U meču u Hjustonu, blagi favorit će biti tim Kanzas sitija koji je zabeležio 10 uzastopnih pobeda, ali ce imati izuzetno težak zadatak da nadigra jednu od najboljih odbrana lige, odbranu Hjustona.

- Sinsinatiju gostuje divizijski rival Pitsburg i blagi je favorit jer prvi kvoterbek Bengalsa Endi Dalton je pod velikim znakom pitanja. Uz to, Pitsburg je šestostruki osvajač Suprboul titule i ima vise iskustva od divizijskog rivala.

Foto: AP/Tanjug Ben Rotlisberger se za Sinsinati spremao i sa ragbi loptom Foto: AP/Tanjug

Situacija u NFC-u je drugačija, samo jer se mečevi igraju u nedelju uveče po našem vremenu. Uzbudljivost, preslikana od subote...

- U NFC-u slobodni su Karolina i Arizona i zbog toga će sve oči javnosti biti uperene u nedelju, prvo u Minesotu, gde gostuje Sijetl i u prestonicu, gde Vašingtonu dolazi najtrofejniji tim, Grin Bej. U oba meča, gosti su blagi favoriti ali je to potrebno dokazati i na terenima.

- Sijetl je inače ranije već pobedio Minesotu u gostima i u kakvoj je formi, teško je očekivati da bi Minesota mogla da ga iznenadi. Grin Bej je imao mnogo problema u regularnom delu sezone i izgubio je neočekivano neke mečeve u kojima je bio veliki favorit. Sada kao gost ipak ima prednost u odnosu na domaći Vašington jer će ovo biti prvi veliki ispit za ekipu iz glavnog grada - objašnjava Predrag Jurišević.

Raspored utakmica i prenosa:

SUBOTA

Hjuston - Kanzas Siti, SK1, 22,35

NEDELJA

Sinsinati - Pitsburg, SK2, 02,15

Minesota - Sijetl, SK2, 19,05

Vašington - Grin Bej, SK1, 22,40

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SR

    9. januar 2016 | 23:41

    Navijam za Orlove ,ali pošto nisu u plej ofu onda je moj tim grin bej ili patriote.

  • PeXoN

    10. januar 2016 | 10:10

    Panteri uzimaju trofej ove godine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA