Džordan napunio 53 godine, pogledajte kako izgleda njegova orginal krštenica! (FOTO) (VIDEO)

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Majkl Džordan napunio je 53 godine

Jedan od najboljih košarkaša, a možda i najbolji svih vremena na svetu, Majkl Džordan napunio je u sredu 17. februara 53 godine.

>>> Na današnji dan Džordan je izveo najčuvenije zakucavanje u karijeri! (VIDEO)

"Leteći Majkl" kako su ga zvali zbog svoje sposobnosti da ostane u vazduhu kod skoka duže od ostalih, ostaće zapamćen po neverovatnim poenima, zakucavanjima koja prkose zemljinoj teži i šest titula sa Čikagom i to po tri vezane u nizu (1991-1993. 1996 -1998)

Trebalo bi dosta vremena kako bi nabrojali sve njegove rekorde i priznanja koja je dobijao. Dovoljno je reći da je šest puta osvajao NBA ligu sa Čikago Bulsima i da je u svih tih šest finala proglašavan za najboljeg igrača finalne serije.

Džordan je dva puta pobeđivao na Ol-star takmičenju u zakucavanjima, a pamtiće će se njegov duel sa legendarnim Dominikom Vilkinsom.

Da bi igrač bio kompletan u košarci, potrebno je da poseduje igru u oba pravca. Legendarna 23 Čikago Bulsa drži rekord po ukradenim loptama u jednom poluvremenu. Džordan je za dve četvrtine uspeo da oduzme čak osam lopti protivnicima.

Ali, najveći uspeh je to što je svoju karijeru gradio u doba možda i najbiljih igrača NBA svih vremena  Karim Abdul Džabara, Medžika Džonsona, Larija Birda i ostalih.

Ipak, najzanimljivije je da se na njegov 53 rođendan pojavila njegova krštenica od dana rođenja koju je objavio Darel Roven na svom twitter nalogu, a o pogledajte OVDE

(Telegraf.rs)