Hala Pionir menja ime! Zvaće se po legendarnom srpskom treneru (FOTO)

Proslavljeni trener Božidar Maljković zatražio je od gradskih vlasti da čuvena dvorana promeni ime u "Aleksandar Nikolić"

Posle Hale Sportova koja je dobila ima "Ranko Žeravica" po proslavljenom srpskom košarkaškom treneru i druga beogradska hala koja je sinonim za košarku mogla bi da promeni ime.

Srbi neće ići u logor smrti na proslavu 70 godina Jugoplastike!

Trofejni trener Božidar Maljković predložio je premijeru Aleksandru Vučiću da hala Pionir ponese ime Aleksandra Nikolića, utemeljivača trenerskog posla u Srbiji, prenose beogradski mediji.

- Juče, sam konačno, nakon 16 godina (namerno ponavljam) imao priliku da u jednom sportskom i iskrenom razgovoru uspešno ubedim nadležne da prihvate moj pred izborni program.

- Moj ’koalicioni partner’ Aleksandar Vučić, na sastanku kome je prisustvovao njegov saradnik Goran Vesić, prihvatio je ovaj predlog i dao mi je čvrsto uverenje da će Hala Pionir ubuduće nositi ime Aleksandra Nikolića.

- Ovim činom premijer Vučić ispravlja istorijsku nepravdu, a Beogradu dodeljuju još jedan svetski prepoznatljiv urbanonim. Mesto čije će ime i pre nego što do same Hale dođu znati ljudi širom Sveta - navodi Maljković.

(Telegraf.rs)