Srbi neće ići u logor smrti na proslavu 70 godina Jugoplastike!

Legende jugoslovenske košarke odbili da učestvuju u proslavi rođendana bivšeg kluba

  • 8

Tri puta uzastopni osvajač titule evropskog šampiona (1988/1989, 1989/1990,1990/1991) Jugoplastika, simbolično će proslaviti 70 godina od osnivanja kluba.

>>> NBA košarkaš pretukao čoveka na ulici! (VIDEO)

Kako je prvo najavljivano, proslava je trebalo da bude održana u hali "Spalandijum" uz prikazivanje dokumentarnog filma povodom osvajanja tri titule prvaka Evrope.

Ali zbog "objektivnih" razloga, Splićani su odlučili  da od toga naprave feštu i premeste sve u nekadašnji logor smrti, a sadašnju halu "Lora", gde je stradalo skoro hiljadu Srba.

Umesto najavljenog dokumentarca, biće premijerno prikazan film "Odiseja u žutom", a predsednik organizacionog odbora, Rato Tvrdić, smatra da je grad kriv i da je digao ruke od organizacije.

- Grad je većinski vlasnik kluba i od njega smo tražili pomoć oko proslave. Gradonačelnik Baldasar nam je rekao da može da nam ustupi prostor vile „Dalmacija“ zbog ovog jubileja, ali da grad ne može da snosi druge troškove. Tražili smo 2.500 evra i nismo ih dobili, a gradonačelnik je rekao da neće doći na prijem, pa je proslava u vili „Dalmacija“ otkazana. Osećamo da je gradonačelnik digao ruke od nas -

Ipak, gradonačelnik Splita Baldasar otkriva druge razloge.

- Grad godišnje ulaže u KK Split više od 500.000 evra, pa je zahvaljujući predstečajnom dogovoru klub spasen od gašenja.

Da apsurd dolazi do maksimalnih granica dokazuje i činjenica bivši trener Jugoplastike Zoran Slavnić nije bio ni pozvan na proslavu, dok je ostatak srpskih i crnogorskih članova odustalo zbog lokacije održavanja manifestacije, navodi Blic.

Srbi koji su pokorili Evropu sa Jugoplastikom.

- Božidar Maljković - trener

- Zoran Slavnić - trener

- Zoran Sretenović - igrač

- Zoran Savić - igrač

Tu su još i Crnogorci Luka Pavićević, Duško Ivanović i Borko Radović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bubi

    28. novembar 2015 | 00:42

    Veliki jubilej. Cestitam. Steta da politika (ili bolje receno politikanstvo) podeli ljude I pokvari zadovoljstvo. Hvala za moje sretno detinjstvo kada sam se radovao sportskim pobedama Jugoplastike.

  • bOoMERANG

    27. novembar 2015 | 17:51

    NAJBOLJI KLUB IKADA KOJI JE POSTOJAO NA OVIM PROSTORIMA !!!! TO BOLI VAS SRBE NISTA VISE !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA