Ko će suditi derbi? Zna se ko sigurno neće

Najbolji srpski sudija zauzet zbog obaveza prema UEFA, a u Partizanu sigurno ne bi voleli da to opet bude Vlado Glođović

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić, kako stvari stoje, neće suditi ni predstojeći derbi između Zvezde i Partizana, koji je na programu u subotu od 16 sati.

Razlog tome je što će dan kasnije sa svojim pomoćnicima Milovanom Ristićem, Daliborom Đurđevićem, Danilom Grujićem i Nenadom Đokićem, putovati u Pariz na seminar za fudbalske sudije koje će deliti pravdu na predstojećem EP u Francuskoj i koji će biti održan u ponedeljak, saznaju Novosti.

>>> Mažić, Đurđević i Ristić: Dok ih lažni stručnjaci i mediji pljuju, UEFA se ponosi srpskim sudijama!

Mažić je, podsetimo, izabran za jednog od 17 glavnih arbitara na prvenstvu Evrope, a UEFA je izdala preporuku nacionalnim savezima da zbog seminara, sudije učesnike EURA oslobode obaveza u domaćim šampionatima.

Prema tome, male su šanse da ćemo najboljeg srpskog sudiju u subotu gledati na "Marakani".

Mažić nije sudio ni prehodni derbi, takođe zbog obaveza van Srbije (delio pravdu u Kataru), pa je umesto njega "uskočio" Vlado Glođović, čije suđenje nije ocenjeno najvišom ocenom, pa zbog toga verovatno ni on nije među kandidatima da sudi najveći meč srpskog fudbala.

(Telegraf.rs)