Mažić, Đurđević i Ristić: Dok ih lažni stručnjaci i mediji pljuju, UEFA se ponosi srpskim sudijama!

Najbolje srpske sudije dobile odličnu ocenu za obavljen posao na meču PSŽ-Mančester Siti

  • 13

Igrao se 89. minut meča između Australije i Hrvatske, tog leta 2006. godine, kada je engleski sudija Grejem Pol pokazao drugi žuti karton defanzivcu Kockastih Josipu Šimuniću, ali ne i crveni.

Nakon nešto više od 60 sekundi nastavka igre pokazao mu je i treći žuti karton, a Polu je, po sopstvenom priznanju, trebalo oko 20 minuta da shvati kakvu je grešku napravio. Najveću ikada viđenu na fudbalskim terenima.

Deset godina kasnije, taj isti Grejem Pol je dao sebi za pravo da izjavi da Milorad Mažić i njegovi pomoćnici Dalibor Đurđević i Milovan Ristić nisu dorasli suđenju u Ligi šampiona. Englesko licemerje je ponovo izašlo na videlo. Isto ono licemerje koje je vekovima nanosilo i nanosi štetu svima koji nisu na ''istim talasnim dužinama'' sa Englezima.

Njegove reči ne ''piju vodu'' jer, kako Telegraf saznaje od fudbalskih radnika koji su usko povezani sa UEFA, čelnici krovne organizacije evropskog fudbala zaduženi za suđenje ocenili su srpski trio najvećom mogužom ocenom. Što znači - Mažić, Đurđević i Ristić su fenomenačno odradili posao na Parku Prinčeva.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

I ne samo na tom meču. Mažić, Đurđević i Ristić uživaju veliko poverenje svoji nadređenih u UEFA, a dokaz su svakako veliki mečevi mečevi koje srpski trio dobija. Kao i suđenje veoma bitnih utakmica u Aziji i Africi jer je poznato da su veoma cenjeni i izvan Evrope.

Ne možemo reći da su krivci kao Pol, ali je neshvatljivo pisanje pojedinih srpskim medija koji su preneli reči samozvanog sudijskog eksperta koji je bukvalno oteran nakon te greške na SP u Nemačkoj. Zanimljivo, veliki broj britanskih medija se uopšte nije bavio penalom koji je Mažić dosudio ili ofsajdom kod drugog gola PSŽ-a, a na koji se Manuel Pelegrini žalio.

Svesni su i oni da je Milorad Mažić sa svojim timom odradio još jedan sjajan posao i dokazao da je u samom vrhu evropskog i svetskog suđenja.

Vreme je za izmenu na centru  Foto: AP/Tanjug Vreme je za izmenu na centru Foto: AP/Tanjug

Srbija, s druge, strane, mora da bude svesna da pomenuti trio našu zemlju predstavlja u najboljem mogućem svetlu. Predstavljaće i na EP u Francuskoj gde će, nema dileme, naš sudijski tim dobioti samu završnicu šampionata. A tamo, osim njih, drugih predstavnika nemamo...

Za kraj - ne možemo, a da ne pomeneno jednu bitnu činjenicu. U Premiejr ligi se, kolo za kolom, događaju neverovatne greške sudija koji ditrektno ili indirektno utiču na rezultate.

Da ne idemo daleko, pomenućemo greške sudijske trojke na meču Vest Hem - Arsenal, a ukoliko i odemo par godina unazad setićemo se komičnih, ali istovremeno i tužnih scena, iz 2014. i 2015. godine.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Scena u kojima je glavni sudija isključio Okslejda Čemberlena umesto Gibsa, ili kada je zamenio Džona O'Šeja i Vesa Brauna u Snaderlendu, odnosno kada je delilac pravde na meču Mančester Siti - VBA prošle sezone isključio defanzivaca tima iz Birmingema Gareta Mekolija umesto da je pokazao crveni karton Kregu Dosonu koji je napravio faul.

Stoga bi Polu neko trebalo da objasni da bi engleske sudije, na primer, mogle dosta toga da nauče od Mažića, Đurđevića i Ristića. A subjektivne i maliciozne izjave neka sačuva za sebe. I on i komentator Bi-Bi- Sija...

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lapovo

    10. april 2016 | 10:47

    posao sudije nije lak.u sekundi treba dobro videti i doneti pravu odluku.milorad mazic i njegovi pomocnici su jedni od najboljih sudija u evopi i mislim da kao zemlja necemo jos dugo imati takvu sudijsku trojku.volim fudbal i kao gledalac sam se nagledao katastrofalnih sudijskih gresaka.zamislite komentare da je mazic nekome dao tri zuta kao ovaj englez.mnogo mi drago sto su nasi i od srca im zelim svu srecu kako u zivotu tako i u poslu.

  • Dragoljub

    10. april 2016 | 11:06

    Bilo bi dobro da sudi kao na tekmi Liverpul-Mancester u ligi Evrope jer ono je bilo savrseno.Zna Mazic da pravi greske ali i on je čovek. I iskreno bolji je od većine tih prepotentnih Engleza koji ga prozivaju.Setite se samo onog Nemca što je priznao gol a lopta je udarila mrežu sa spoljne strane, a on i dalje sudi velike utakmice.

  • aleksandar

    10. april 2016 | 12:59

    Zalosno je samo ko je na vrhu sudijske organizacije u Srbiji a ovoj trojici kapa dole za svoj posao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA