Tomašević o izbacivanju Srbije: Dobili smo ozbiljnu pretnju od FIBA!

Čuli smo se sa svim federacijama iz regiona i našim klubovima. Kod nas vlada sindrom da se odmah sve zna, ali nije baš tako. Moramo da sačekamo, kaže visoki funkcioner KSS povodom novonastale situacije

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević demantovao je vest da je reprezentacija Srbije izbačena sa prvenstva Evrope i poručio da je optimista po pitanju rešavanja pretnji od strane FIBA.

- Nismo izbačeni, ali smo upozoreni da povedemo računa. Imamo ozbiljnu pretnju i sazvaćemo sastanak sa ostalim Savezima u regionu, ali i klubovima kako bismo doneli odluku. Optimista sam, ali trebalo bi da se vidi ko je kriv za ovu situaciju - rekao je Tomašević Tanjugu.

>>> Novi udar FIBA! Posle Slovenije, i Srbija izbačena sa Evropskog prvenstva!

FIBA Evropa poslala je pismo KSS-u i zemljama koje su podržale igranje u Evroligi i Evrokupu sa upozorenjem da će biti suspendovane sa kontinentalnog šampionata 2017. godine.

- Čuli smo se sa svim federacijama iz regiona i našim klubovima. Kod nas vlada sindrom da se odmah sve zna, ali nije baš tako. Moramo da sačekamo - naveo je Tomašević i dodao da se nada da FIBA neće oduzeti Srbije organizaciju kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Riju.

Na pitanje da li bi Partizan mogao da "žrtvuje" Evrokup kako bi Srbija izbegla suspenziju, čelnik KS Srbije bio je kratak:

- Imamo odličnu saradnju sa klubovima, sve će uskoro biti poznato - zaključio je Tomašević.

(Telegraf.rs/Tanjug)