Novi udar FIBA! Posle Slovenije, i Srbija izbačena sa Evropskog prvenstva!

Pored našeg nacionalnog tima i svih reprezentacija iz regiona, FIBA je izbacila Turke i Špance, a preti Italijanima, Litvancima...

Evropska krovna košarkaška organizacija (FIBA) preduzela je najradikalnije mere do sada u ratu sa Evroligom.

>>> FIBA izbacila Slovence sa Evrobasketa! Na redu su Srbija, Hrvatska, Španija...

FIBA je u petak poslala pisma nacionalnim savezima osam zemalja u kome ih obaveštava da su nacionalni timovi tih država izbačeni sa predstojećeg Evropskog prvenstva koje će se održati 2017. godine, prenosi specijalizovani košarkaški portal Eurhoops!

NA POTEZU JE KSS

Među suspendovanih osam je Srbija, ali i preostale zemlje regiona čiji klubovi učestvuju u ABA ligi, dakle Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Crna Gora i Makedonija.

>>> Potvrđeno: Šampion ABA lige četiri godine u Evroligi!

Foto: marca.com Foto: marca.com

Kako saznajemo, Srbiji preti i izbacivanje iz kvalifikacija za olimpijske igre u Riju, a u tom slučaju bi i domaćinstvo kvalifikacionog turnira, zakazanog u Beogradu, bio dodeljen drugoj državi.

Pismo identične sadržine stigao je iz FIBA i na adresu nacionalnih saveza Španije i Rusije, čijim reprezentacijama je takođe oduzeto pravo da se takmiče na smotri najboljih nacionalnih timova Evrope za godinu dana.

>>> Čović isprozivao Izraelce: Vi ste Makabi, a ko smo mi?

FIBA je na ovaj način kaznila osam saveza jer su klubovi pod njihovom jurisdikcijom potpisali ugovore sa kompanijom "ECA", koja upravlja Evroligom, za razliku od saveza Grčke, Italije, Turske, Litvanije, Poljske i Izraela, koji su, zasad, samo upozoreni.

FIBA JE  OBJASNILA

Kako detaljno piše u pismu, KSS i šest članica FIBA, koji su u petak dobila pisma, imaju rok do 20. aprila da pred FIBA iznesu zvaničan stav i da ubede klubove da se odreknu igranja u Evroligi i Evrokupu. Ako u tome ne uspeju, suspenzija sa Eurobasketa postaje pravosnažna.

S obzirom na to da KSS neće sigurno da ubedi Crvenu zvezdu da ne igra Evroligu, definitivno će Srbija biti izbačena sa Eurobasketa 2017.

Dokument koji je pred vama je pismo koji je FIBA u petak poslala na adresu nacionalnog saveza Španije, a koji je objavila madridska Marka.

Foto: marca.com Foto: marca.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA