Novak u polufinalu: Srbin jači od Raonića i španskih provokatora!

Japanac Nišikori Đokovićev rival u meču za finale

Posle Rafaela Nadala, Endija Marija i Keija Nišikorija, poslednji polufinalista Mastersa u Madridu je Novak Đoković koji je sedmi put u karijeri u isto toliko mečeva pobedio Kanađanina Miloša Raonića.

>>> Paklen žreb za Novaka u Rimu: Već u četvrtfinalu sledi šampionski derbi!

Novak je bio bolji od njegove "redovne mušterije" rezultatom 6:3, 6:4 i u polufinalu ga čeka Japanac Kei Nišikori.

Pored Kanađanina, Novak je morao da se nosi i sa španskom publikom, koja je u nekoliko navrata nesportski reagovala i "dobacivala" našem igraču, ali je Srbin bio dovoljno koncentrisan i stabilan da mirno privede meč kraju.

Raonić definitivno "leži" Novaku kao rival, pošto je u dosadašnjih sedam duela osvojio tek jedan set protiv Srbina, a izgubio svih 12 posle toga.

Đokovićev trijumf bio je vidljiv "iz aviona" posle dominacije u prvom setu, kada je jedan brejk bio dovoljan našem igraču da "slomi" protivnika.

U drugom setu, tek malo više problema za Srbina, ali daleko od toga je imao ozbijne krizne momente. Zapravo, tek jedan. Kada je Raonić, na 5:4 za Novaka, dobio brejk šansu, ali je nije iskoristio, pa je Đoković, iskoristivši četvrtu meč loptu, upisao novi trijumf protiv rođenog Podgoričanina, i plasirao se u polufinale.

U finišu seta neko je pokušao da poremeti pvog igrača sveta. Iz publike je nešto "dobacio" našem teniseru, a ovaj se okrenuo i odgovorio "manana" (sutra), ne baš raspoloženog izraza lica.

(Telegraf.rs)