Vilanderova nova prognoza protiv Novaka: Ako Mari ostane mentalno jak ima šansu!

Stručni konsultant Eurosporta apostrofirao Marijevu mentalnu (ne)stabilnost kao ključnu za finale

Finale Rolan Garosa igraće Novak Đoković i Endi Mari. Srbin se po četvrti put plasirao u finale jedinog Gren slem turnira koji mu nedostaje, dok je Britanac prvi put stigao do borbe za pehar.

>>> VREME JE ZA TITULU: Đoković u četvrtom finalu Rolan Garosa (FOTO)

>>> Mari srušio Vavrinku i plasirao se u finale Rolan Garosa sa Đokovićem!

Odmah posle polufinalnih mečeva svoje mišljenje izneo je i stručni konsultant Mats Vilander.

Ukoliko iole poznajete lik i delo Šveđanina, neće vam biti teško da pogodite koga je označio kao pobednika ovogodišnjeg Rolan Garosa, kada je saznao ko će biti finalisti.

Zna se da mu Đoković nije među omiljenim teniserima, a u skladu sa tim i ovoga puta je izneo svoju prognozu.

Bio je oduševljen načinom na koji je Mari odigrao četvrti set protiv Vavrinke i smatra da takav nivo igre uz mentalnu stabilnost koju je pokazao može da bude dovoljna da savlada Đokovića.

- Mari obično poludi kada izgubi set, ovoga puta se to nije dogodilo protiv Vavrinke. Mari je sada podigao nivo tenisa i lagano pobedio i plasirao se u finale.

Na pitanje šta očekuje od Marija u duelu protiv Đokovića, nastavio je da hvali Britanca i apostrofirao je da mentalno mora biti na nivou tokom pet setova, kako bi došao do trofeja.

- Mari će morati da promeni taktiku za Đokovića, pošto on ne udara lopticu toliko jako kao Vavrinka. Pobedio ga je u Rimu nedavno, ako bude igrao kao danas ima šansu da ga opet pobedi. Moraće više da kreira, da stvara, da bude agresivniji, ali da kontroliše agresiju.

- Ako ostane mentalno jak u svih pet setova, Mari ima šansu ove godine - rekao je Vilander i očigledno prognozirao pobedu Britanca sa 3:2 u finalu.

>>> Vilander: Ako Đoković osvoji Rolan Garos, to onda nije to

Mnogima Vilander zbog ovakvih komentara nije omiljen u Srbiji. Sigurno je da će i ove reči izazvati reakciju, kao i njegova nedavna izjava da ''nije to to ako Novak osvoji Rolan Garos ove godine''.

Ako nešto ipak može da raduje, to je činjenica da gotovo po pravilu Novak osvaja trofej kada god Vilander prognozira protiv njega.

Iznesite vaše mišljenje o ovoj izjavi Matsa Vilandera. Komentari su vam na raspolaganju.

(Telegraf.rs)