U ovim sportovima mogu da se sretnu srpski i sportisti sa Kosova u Riju!

Srpski sportisti u atletici, straljaštvu i biciklizmu mogli bi da se nađu na borilištima u Riju sa predstavnicima nepriznate države Kosovo

Država Srbija ne priznaje Kosovo kao samostalnu republiku, to nije uradio ni Brazil kao ni većina zemalja iz sveta ( Rusija, Španija, Indija, Kina, Belorusija, Jermenija, Argentina, Meksiko itd) koje će se takmičiti na Olimpijskim igrama u Riju.

Međutim, to nije smetalo MOK-u da dozvoli učešće sportistima sa Kosova na najvećoj svetskoj smotri.

>>> ODLUKA JE PALA! Ovih 12 košarkaša će predstavljati Srbiju u Riju!

To sad postavlja pitanje kako će reagovati naši sportisti ako se susretnu sa kolegama sa Kosova? A kako će reagovati i drugi čije države nisu priznale Kosovo.

>>> Olimpijski komitet odlučio! Ivana će nositi zastavu Srbije u Riju! (FOTO)

Ipak, nama je najzanimljivije da vidimo gde i u kojim sportovima možemo da se sretnemo sa predstavnicima nepriznate države.

Iako se u klupskim takmičenjima vodi računa da se naši klubovi ne sretnu sa kosovskim u međunarodnim mečevima, na Olimpijskim igrama je druga stvar.

Ono što je sigurno je da će se u tri sporta atletici, streljaštvu i biciklizmu. Rivalka napim strelkinjama Ivani Maksimović i Andrei Arsović može da bude u disciplini vazdušna puška 10 metara albanka Urata Rama. 

U atletici Kosovo ima predstavnicu na 400 metara  Vijona Krjeziju koja množe da bude rivalka u nekoj grupi kvalifikacija našoj Tamari Salaški.

Na kraju u biciklizmu Džendrim Guri će biti rival na trci Ivcanu Steviću.

Ono što se zna je da je našem Olimpijskom komitetu data preporuka Vlade Srbije kako se ponašati u tim situacijama ali na želost nije poznato javnosti kakve su to preporuke konkretno.

Ostaje da pratimo Igre  da vidimo šta će se dešavati.

(Telegraf.rs)