≫ 

Olimpijski komitet odlučio! Ivana će nositi zastavu Srbije u Riju! (FOTO)

Ako ništa drugo imaćemo najlepšeg barjaktara na otvaranu u Rio de Žaneiru

  • 22

Na samo 20 dana pre početka Olimpijskih igara u Riju, naš nacionalni komitet je doneo odluku ko će nositi zastavu na otvaranju.

>>> Ti ne moraš u Rio, već si osvojila zlato: Ivana Maksimović ''gori'' u minijaturnom kupaćem (FOTO)

Posle odbijanja Novaka Đokovića, Ivane Španović i ostalih kandidata, izbor je pao na mladui strelkinju Ivanu Maksimović.

>>> VELIKA PRIČA: Zašto svi beže od toga da nose zastavu Srbije u Riju?

Ivana je osvajač srebrne medalje sa OI u Londonu, i svakako je pravi izbor za barjaktara.

Foto: oks.org.rs Foto: oks.org.rs

Mlada strelkinja će pokušati da sruši prokletsvo barjaktara jer od 1996, samo se jednom desilo da je sportista koji nosi zastavu stigao do medalje na OI.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Podsetimo, prva opcija za nošenje zastave bio je Novak Đoković. Međutim, on se elegantno zahvalio, pa je loptica otišla kod Ivane Španović, koja je takođe kulturno eskivirala ovu dužnost. Pričalo se i o vaterpolisti Nikiću, verovatno je i Milop Teodosić figurirao kao opcija. Na kraju su se odlučili za mladu Ivanu Maksimović- Anđušić.

- Jako sam srećna i veoma ponosna što sam baš ja izabrana da nosim zastavu. To je za mene posebna čast, jer sam se našla među izabranim sportistima koji su pre mene nosili srpski barjak.

- Dostojanstveno ću predstavljati zemlju, prvo ću na otvaranju nositi zastavu, a onda probati da osvojim jednu ili dve medalje - rekla je Maksimovićeva za Blic.

Na prethodnim Igrama u Londonu na ceremoniji otvaranja zastavu Srbije nosio je Novak Ðoković, a u Pekingu 2008. godine bajraktar je bila Jasna Šekarić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA