HIT: Dao otkaz u Arsenalu samo da bi naterao Vengera da dovede pojačanje

Radak primer odanosti klubu i gađenja prema cicijašluku francuskog trenera

Arsenal je i ove sezone nastavio praksu nedovođenja ozbiljnih pojačanja u prelaznom roku, što je potpuno poražavajuća činjenica za navijače "tobdžija", od koje lude i pitaju se: "Šta su Bogu zgrešili?". 

Menadžer ekipe Arsen Venger tvrdokorno nastavlja da vodi politiku racionalnog trošenja novca i čak je, posle remija protiv Lestera, na pitanje novinara zbog čega još uvek nije angažovao pojačanje, izjavio sledeće:

- Jedan od razloga je taj što klub mora da misli na 600 zaposlenih i njihove plate - rekao je menadžer Arsenala nakon remija bez golova sa šampionom Engleske i ostavio navijače Arsenala bez teksta.

Ta izjava izazvala je lavinu komentara među fanovima "tobdžija", a jedan od njih, verovatno najviše pogođen stavom Francuza, dao je otkaz - i to u Arsenalu!

Reč je o jednom od tih 600 zaposlenih koje je pomenuo Venger, kome je presela izjava Francuza toliko da je dao otkaz kako bi "rasteretio" budžet da bi Venger konačno angažovao novog fudbalera.

On je obaveštenje o otkazu, koje je prosledio pretpostavljenima, dao javnosti na uvid posredstvom društvenih mreža i ono je brzo postalo "viralno".

- Molim vas da prihvatite moj otkaz. Vatreni sam navijač Arsenala i sa velikim žaljenjem vas obaveštavam da dajem otkaz u Fudbalskom klubu Arsenal. Molim vas da prihvatite ovaj zahtev. Moj poslednji dan na poslu biće 9. septembar. Uživao sam u protekle dve godine radeći u klupskoj radnji. Kao navijaču, bio je ispunjenje sna raditi za klub koji volim. Odluku o otkazu doneo sam posle izjave Arsena Vengera o zaposlenima, koju je dao posle meča sa Lesterom. Pravdanje da ne može da izdvoji novac za pojačanja zato što mora da misli o zaposlenima u klubu, je sramota. Ja zarađujem 7.2 funte po satu, radim 37.5 sati nedeljno. Plaćen sam 270 funti nedeljno, odnosno 14.040 po godini. Teo Volkot toliko zaradi za nedelju dana. Nadam se da će sada, kada odlazim, klupska kasa biti rasterećena i da će gospodin Venger imati sredstva za pojačanja. Više neću biti na teretu klubu.

(Telegraf.rs)